Чудова святкова страва - фарширована щука - прикрасить будь-яке ваше застілля і подарує масу задоволення гостям. Така страва не просто смачна і ситна, але ще і дуже красива. Воно завжди неймовірно апетитно виглядає і звичайно ж, щука стане королевою на святковому торжестві. Крім того, м'ясо цієї риби нежирне, щільне. Існує величезна кількість рецептів, за якими щука фарширується різними способами. Один з таких варіантів ми приготували для вас. Цей рецепт допоможе вам дізнатися секрети успіху, навчитися готувати таку смакоту і дивувати гостей.
Фарширована щука - страва, яка не відноситься до простих в приготуванні, але ж і результат виправдовує всі зусилля. Але боятися не треба, сміливо пробуйте готувати це шикарне блюдо, дотримуйтесь покроковим вказівкам, і у вас обов'язково вийде смачне і гарне частування для гостей. Отже, почнемо звичайно ж, з підготовки риби. Свіжу щуку чистимо від луски, моєму, обрізаємо плавники. Ясна річ, що також її потрібно випатрати і добре вимити під проточною водою.
Далі потрібно відокремити шкірку від м'яса. Це завдання здається дуже складною, але насправді потрібно просто підрізати ножем по колу, а потім вже руками зняти м'ясо. Голову відрізати не варто, так блюдо буде виглядати гарніше. У нас виходить цілісна щука без нутрощі, яка і послужить нам основою для страви.
Тепер м'ясо відокремлюємо від кісток, а потім перекручуємо його на м'ясорубці.
Продовжуємо готувати начинку наступним чином: чистимо від лушпиння та дрібно нарізаємо цибулю, після чого страхуємо його до золотистого кольору і даємо трохи охолонути. Підсмажену цибулю теж пропускаємо через м'ясорубку.
У миску з рибним фаршем додаємо подрібнену цибулю, кидаємо сушені спеції, солимо і перчимо до смаку, також вбиваємо яйця, висипаємо манну крупу і натираємо на тертці одну морквину.
М'ясо щуки саме по собі нежирне, тому додамо трохи вершкового масла. Також відправляємо до фаршу дрібно нашатковану зелень. Тепер все це гарненько вимішуємо руками, щоб всі інгредієнти максимально перемішалися.
Далі починаємо фарширувати щуку, наповнюючи її приготовленої начинкою. Після цього щуку потрібно звернути в рукав і зав'язати мотузкою або ниткою по краях цю плівку.
Готувати наше блюдо будемо не в духовці - щука буде нудитися в каструлі. Для цього викладаємо її у велику каструлю, кидаємо туди лавровий лист, ріжемо кільцями ще одну морквину, додаємо ріпчасту цибулю, сіль, перець горошок і запашний, викладаємо сюди ж риб'ячий хребет і кидаємо пару гілочок петрушки. Заливаємо все це водою і ставимо на плиту.
На невеликому вогні готуємо наше блюдо хвилин 50, після чого дістаємо з каструлі рибу, даємо їй трохи охолонути, розмотує її і акуратно перекладаємо на блюдо, на якому плануємо представити своє творіння.
Далі займемося презентацією. Для цього в склянці теплої рибного бульйону, в якому варилася наша щука, розчиняємо желатин. Коли він набубнявіє, виливаємо його в сотейник і додаємо ще бульйон.
Все це доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Даємо охолонути до кімнатної температури і відправляємо в холодильник на кілька хвилин, щоб маса схопилася. В результаті у нас виходить якась холодець. Саме їм поливаємо нашу щуку і трохи наливаємо на блюдо.
Прикрашаємо рибу свіжою зеленню, з вареної моркви можна вирізати квіточки, також при бажанні можна додати варене яйце або будь-які інші способи прикраси на ваш розсуд. Після цього ставимо нашу рибу в холодильник ще на пів годинки, щоб заливне як слід зчепилося. Ну а тепер вже подаємо нашу красуню-щуку до столу. Фарширована щука, приготовлена за цим рецептом, виходить просто неймовірною: ніжна, апетитна, красива, смачна. Простий набір продуктів, ваш час - і по щучому велінню на вашому столі справжній кулінарний шедевр.
Випадкові рецепти