Сьогодні у нас рецепт шоколадного млинцевого торта. Випікання страви займає багато часу, чого тільки варто нанести крем один за іншим. Але текстура і смак дійсно гарні. Якщо готуєте випічку взимку, то можна покласти його в коробку, якщо ж влітку, то обов'язково в холодильник.
Розбийте по черзі курячі яйця в глибоку миску і за допомогою міксера або вінчика перемішайте їх, до однорідної маси.
Потім засипте в яєчну масу цукор, додайте екстракт ванілі і знову добре все перемішайте. Далі залийте в миску молоко і знову все змішайте, до об'єднання інгредієнтів. Просійте борошно і какао-порошок через сито прямо в миску до решти інгредієнтів і знову ретельно все перемішайте. (Найкраще спочатку додати частину молока, додавати 4 рази, перемішувати, а потім залити молоко, що залишилося).
Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовці протягом 10-20 секунд, додайте його в миску з тістом і перемішайте. Тісто відфільтруйте один раз через сито і відправте в холодильник приблизно на годину.
Нанесіть дуже тонкий шар рослинного масла на сковороду і відправте на плиту. Нагрійте сковороду на дуже слабкому вогні. Ополоником вилийте тісто тонким шаром в гарячу сковороду. Випікайте млинець протягом 20-30 секунд, потім обережно переверніть і запікайте протягом 10-20 секунд з іншого боку. Готовий млинець викладіть на тарілку. (Випікайте, поки все тісто не буде витрачено).
Охолодіть всі випечені млинці (коржі). А самі, займіться приготуванням крему для майбутнього торта. Покладіть темний шоколад (розкрошений) і свіжі вершки в миску і відправте в мікрохвильову піч на 30 секунд. Змішайте утворену суміш, до однорідності.
Потім за допомогою міксера збийте свіжі вершки і цукор в іншій мисці. Додайте раніше підготовлену шоколадну суміш у збиті вершки і ретельно все перемішайте, до однорідної маси. Відставте збиті вершки на деякий час (охолодіть їх).
Подрібніть плитку шоколаду за допомогою ножа на стружку (його набагато краще нарізати, ніж розмолоти в міксері або порізати на шматочки). Покладіть перший млинець на тарілку або дошку і нанесіть тонкий шар підготовленого вершкового крему. Посипте на нього шоколадну стружку.
Повторюйте змащувати млинці, поки не закінчите з усіма. Можна наносити крем і на самий верхній шар (а можна і ні). Прикрасьте зверху какао-порошком і нарізаним шоколадом. Ви можете з'їсти шоколадний млинцевий торт відразу ж, але набагато краще залишити його в холодильнику на 2-3 години, просочити, а потім розрізати.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти