Шоколадний мус з желатином - кращий десерт для шокоголіков. Якщо ви обожнюєте шоколад, цей рецепт для вас. Побалуйте себе дивовижним мусом з бархатистою текстурою. Спробувавши одного разу, ви будете готувати такий шоколадний мус постійно.
Шоколад поламайте на шматочки, відправте в ємність, яка підходить для мікрохвильовки, і влийте вершки.
Підігрійте суміш в мікрохвильовій печі, а потім збийте міксером до однорідності. Переконайтеся, що всі шматочки розчинилися. Остудіть шоколадну масу протягом 5-6 хвилин.
Печиво «Орео» поламайте на шматочки і подрібніть блендером до стану дрібної крихти.
Розтопіть вершкове масло і влийте в крихту з печива. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Отриману суміш з масла і печива рівномірно розподіліть по келихах або піалах для подачі і трохи утрамбуйте ложкою. Надішліть заготовку в холодильник на той час, поки готуєте мус.
В окремій ємності змішайте желатин з водою і залиште набухати мінімум на 5 хвилин.
Набряклий желатин викладіть в розтоплений шоколад з вершками, влийте карамельний сироп (або будь-який інший на ваш вибір) і збийте міксером до однорідності. Отриману суміш відправте в холодильник на 8-10 хвилин.
Тим часом збийте міксером охолоджені жирні вершки до пишності (або купіть готові). Додайте збиті вершки в остигнулу шоколадну масу і перемішайте до однорідності, намагаючись, щоб вершки не осіли.
Дістаньте з холодильника келихи з основою з печива і викладіть зверху шоколадний мус з желатином. Надішліть заготовку в холодильник ще мінімум на 15 хвилин, щоб мус як слід застиг.
Перед подачею прикрасьте десерт збитими вершками і іншим декором на свій смак, наприклад, половинками печива «Орео». Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти