Укр
Рус
Мус Десерти Французька кухня

Шоколадний мус з желатином


- переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Шоколадний мус з желатином - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Шоколадний мус з желатином - кращий десерт для шокоголіков. Якщо ви обожнюєте шоколад, цей рецепт для вас. Побалуйте себе дивовижним мусом з бархатистою текстурою. Спробувавши одного разу, ви будете готувати такий шоколадний мус постійно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шоколадний мус з желатином" (на 100 грам)

  • Білки3.3 гр.
  • Жири21.2 гр.
  • Вуглеводи32.1 гр.
  • Калорії340 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Шоколад поламайте на шматочки, відправте в ємність, яка підходить для мікрохвильовки, і влийте вершки.

Крок - 1
02

Підігрійте суміш в мікрохвильовій печі, а потім збийте міксером до однорідності. Переконайтеся, що всі шматочки розчинилися. Остудіть шоколадну масу протягом 5-6 хвилин.

Крок - 2
03

Печиво «Орео» поламайте на шматочки і подрібніть блендером до стану дрібної крихти.

Крок - 3
04

Розтопіть вершкове масло і влийте в крихту з печива. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 4
05

Отриману суміш з масла і печива рівномірно розподіліть по келихах або піалах для подачі і трохи утрамбуйте ложкою. Надішліть заготовку в холодильник на той час, поки готуєте мус.

Крок - 5
06

В окремій ємності змішайте желатин з водою і залиште набухати мінімум на 5 хвилин.

Крок - 6
07

Набряклий желатин викладіть в розтоплений шоколад з вершками, влийте карамельний сироп (або будь-який інший на ваш вибір) і збийте міксером до однорідності. Отриману суміш відправте в холодильник на 8-10 хвилин.

Крок - 7
08

Тим часом збийте міксером охолоджені жирні вершки до пишності (або купіть готові). Додайте збиті вершки в остигнулу шоколадну масу і перемішайте до однорідності, намагаючись, щоб вершки не осіли.

Крок - 8
09

Дістаньте з холодильника келихи з основою з печива і викладіть зверху шоколадний мус з желатином. Надішліть заготовку в холодильник ще мінімум на 15 хвилин, щоб мус як слід застиг.

Крок - 9
10

Перед подачею прикрасьте десерт збитими вершками і іншим декором на свій смак, наприклад, половинками печива «Орео». Насолоджуйтесь!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Суфле з желатином - покроковий рецепт, фото 1 Суфле з желатином 45 3 3 з 5 - детальніше -
Оселедець хе по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець хе по-корейськи 30 3 2 з 5 - детальніше -
Улюблений полуничний компот - покроковий рецепт, фото 1 Улюблений полуничний компот 35 1 2 з 5 - детальніше -
Картопля, запечена в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Картопля, запечена в фользі 75 3 3 з 5 - детальніше -