Щоб зігріти себе і своїх близьких і друзів в зимові холодні вечори за душевними бесідами, приготуйте гарячий шоколад на какао з молоком.
Підготуйте спочатку склянку з ручкою для красивої подачі гарячого шоколаду. В одну, невеликого розміру (головне, щоб діаметр був більший за діаметр склянки) з плоским дном ємність, покладіть трохи нутелли. У другу - дрібні крихти темного шоколаду.
Переверніть стакан дном до верху, бортиками вниз і опустіть його в нутеллу, щоб краї склянки стали шоколадними. Після нутелли поставте стакан в ємність з дрібними крихтами темного шоколаду, а він пристане до нутелли, утворивши гарний шоколадний кант. Відставте в сторону.
На обробній дошці подрібніть, за допомогою гострого ножа чорний шоколад. Нарізайте його тонкими пластівцями, щоб він міг швидко розтопити в процесі приготування. Поки відкладіть дошку з шоколадом.
В сито насипте какао-порошок, кукурудзяну муку, встановивши його на сотейник. Потім просійте сухі інгредієнти. До борошна і какао-порошку додайте цукровий пісок і сіль. Перемішайте все разом вінчиком або ложкою.
До сухої маси в сотейнику влийте трохи молока кімнатної температури і ретельно перемішайте вінчиком. У вас вийде густа маса, яка в подальшому не дасть утворюватися грудочкам.
Коли ви отримали гладку шоколадну масу, вилийте в неї іншу кількість молока, перемішайте і поставте сотейник на середній вогонь. Постійно помішуючи, доведіть масу, до початку кипіння.
У гарячу густу масу в сотейнику, висипте подрібнений чорний шоколад. Швидко мішаючи вінчиком, дочекайтеся повного розчинення шоколаду.
Гарячий шоколад на какао з молоком перелийте з сотейника в підготовлені склянки. Наливайте акуратно, намагаючись в центр склянки, щоб не зачепити шоколадний кант (він може потекти). Також не наливайте до верху.
Зверху видавіть збиті вершки гіркою, присипте темним шоколадом і насолодіться приємним смаком шоколаду на какао з молоком.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти