Чи є любителі субпродуктів? Якщо це так, у нас є для вас рецепт смачних курячих шлунків з грибами, цибулею, перцем і маринованими огірками, тушкованих в ароматному томатному соусі. Цю страву можна подавати з рисом на обід або, наприклад, зі скибочкою хліба на вечерю. Також воно відмінно підходить в якості гарячої страви на різних домашніх заходах.
Для початку добре очистіть, а потім ретельно промийте холодною водою курячі шлунки. Перекладіть курячі шлунки в глибоку каструлю, залийте, повністю покривши субпродукт, холодною водою. Надішліть каструлю з курячими шлунками на плиту і доведіть до кипіння.
Коли шлунки закиплять, злийте з них воду, промийте продукт ще раз ретельно проточною водою і залийте назад холодною водою. Всипте в каструлю сіль, додайте кілька лаврових листків і запашний перець. Знову доведіть вміст каструлі до кипіння і варіть до повної готовності субпродукту.
Коли шлунки стануть м'якими, злийте з них воду, викладіть субпродукт на обробну дошку і розріжте на більш дрібні шматочки. Складіть в миску до подальшого використання. Далі ретельно вимийте гриби і трохи просушіть. Гриби наріжте тонкими півкільцями.
Потім очистіть від лушпиння цибулю. Викладіть її на обробну дошку з уже подрібненими грибами і наріжте її тонкою соломкою або півкільцями.
Далі викладіть на кухонну дошку попередньо очищений і вимитий болгарський перець, а потім наріжте його дрібною соломкою. На цій же дошці наріжте дрібними кубиками огірки (використовуйте краще продукт малосольний).
Розігрійте рослинне або оливкове масло на сковороді, засипте в нього і, постійно помішуючи, обсмажте подрібнену цибулю до її розм'якшення.
Потім додайте в сковороду нарізані раніше гриби і продовжуйте обсмажувати, періодично помішуючи. Нарешті, додайте в сковороду подрібнений перець і солоні огірки і трохи обсмажте.
Далі відправте в сковороду раніше нарізані відварені шлунки і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Залийте в сковороду трохи води і засипте всі спеції, знову все перемішайте. Додайте так само томатну пасту і змішайте. При необхідності залийте ще трохи води. Тушкуйте все на слабкому вогні, час від часу помішуючи, близько 20 хвилин, потім подавайте курячі шлунки по-грузинськи до столу.
Випадкові рецепти