Укр
Рус
Хліб Випічка Узбецька кухня

Швидкий хліб

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

771 - переглядів
120 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Швидкий хліб - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Домашній і смачний цільнозерновий швидкий хліб. Цей рецепт хліба з соняшником і лляним насінням, але ви можете вибрати практично будь-яке зерно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Швидкий хліб" (на 100 грам)

  • Білки8.3 гр.
  • Жири8.1 гр.
  • Вуглеводи36.4 гр.
  • Калорії253 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спеціальну форму для випікання хліба або кексу застеліть пергаментним папером. Засипте в миску борошно, лляне насіння, очищені насіння, висівки і цукор, додайте так само сіль і сухі дріжджі. Ретельно перемішайте сухі інгредієнти, до об'єднання.

Крок - 1
02

Потім налийте в миску до сипучих інгредієнтів воду і ретельно за допомогою міксера перемішайте все, до утворення однорідної густої маси (тіста). Ви можете легко зробити це за допомогою ложки, але краще, звичайно, за допомогою міксера.

Крок - 2
03

Тепер накрийте миску з тістом чистим кухонним рушником і залиште її в теплому місці для підняття приблизно на 60 хвилин. У більш прохолодні дні ви можете поставити миску в духовку, попередньо нагріту до 50 градусів, а в теплу пору, наприклад, на сонці (але в приміщенні, а не на вулиці).

Крок - 3
04

Тепер вже піднявше тісто перекладіть в приготовлену раніше форму. Ретельно розрівняйте ложкою, змоченою у воді, щоб «згладити тісто» зверху і притиснути його до дна, щоб в хлібі не було пустот.

Крок - 4
05

Щедро посипте тісто зверху очищеним насінням і ложкою, змоченою у воді, притисніть його до тіста, щоб воно добре трималося. Можна знову накрити форму з тістом рушником (але це не обов'язково) і дати піднятися ще на 20-30 хвилин.

Крок - 5
06

Далі обприскайте тісто в формі водою (налийте в розпилювач або просто рукою) і помістіть в духовку, попередньо нагріту до 200 градусів. Випікайте на другій полиці знизу протягом 80 хвилин. Насправді, час приготування залежить від духовки, тому ви повинні дивитися.

Крок - 6
07

Вийміть запечений хліб з духовки і відразу з форми. Охолодіть на решітці. Не ріжте, не рухайте хліб раніше, ніж через годину, тому що він повинен добре охолонути. При охолодженні можна накрити чистим кухонним рушником так, щоб він охолов на пару, тоді скоринка злегка зволожиться і буде все ще хрусткою, але більш приємною для вживання. Коли цей чудовий і досить швидкий в приготуванні хліб охолоне, його можна розрізати на скибочки і подавати.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Чізкейк в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк в мультиварці 80 4 3 з 5 - детальніше -
Лаваш тонкий - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш тонкий 60 3 3 з 5 - детальніше -
Глазур для торта з какао - покроковий рецепт, фото 1 Глазур для торта з какао 55 1 2 з 5 - детальніше -