Це поширена страва узбеків, завдяки смаку і поживності вважається в узбецькій кухні мало не ліками, так як після з'їдання порції димлячого супчика, відчувається неймовірний приплив сил. Адже рецептів шурпи величезна кількість, а цей як раз для дуже зайнятих господинь, які можуть присвятити кухні мінімум часу, зате результат вас мило здивує, бо смак нітрохи не гірше, ніж приготувати шурпу в казані.
У сковорідку вок залийте рослинне масло і відправте на плиту. Додайте в сковороду заздалегідь очищену від лушпиння і нашатковану дрібними півкільцями червону цибулю і обсмажуйте, помішуючи, до прозорості.
Додайте в трохи обсмажену цибулю попередньо нарізану невеликими скибочками яловичину і добре обсмажте, перемішуючи, поки вона не змінить колір.
Потім додайте в сковороду імбирно-часникову пасту, засипте насіння кмину, чорний кардамон, гвоздику, палички кориці, зелений кардамон, чорний перець, добре перемішайте і варіть все, періодично помішуючи, близько 4-5 хвилин.
У невелику миску залийте холодну воду, засипте в неї порошок червоного перцю кашмірі, порошок коріандру, спеції гарам масала, сушену куркуму, порошок червоного перцю чилі, добре перемішайте і відставте утворену масу на час в сторону.
У сковороду з м'ясом засипте сіль і добре перемішайте. Тепер додайте в м'ясо суміш спецій, добре перемішайте і варіть вміст ще близько 1 хвилини.
Через цей час зменшіть вогонь, додайте в сковороду йогурт, добре перемішайте і варіть все 2 хвилини. Потім додайте зелений перець чилі (можна навіть не подрібнюючи), свіжий дрібно нашаткований коріандр і добре перемішайте все.
Додайте в сковороду достатньо води і доведіть до кипіння, накрийте кришкою і готуйте вміст на повільному вогні, поки м'ясо не стане м'яким (35-45 хвилин), потім готуйте на сильному вогні, поки масло не відокремиться.
Додайте ще трохи води і добре перемішайте. Засипте в сковороду порошок мускатного горіха і сушене листя пажитника і перемішайте. Прикрасьте готову шурпу з яловичини зеленим чилі, свіжим коріандром і подавайте!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти