Укр
Рус
Шурпа Перші страви Таджицька кухня

Шурпа з яловичини

( 5.0000 5 516 16 оцінок)

3141 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Шурпа з яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Таджицька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

Посуд: На сковороді

опис

Це поширена страва узбеків, завдяки смаку і поживності вважається в узбецькій кухні мало не ліками, так як після з'їдання порції димлячого супчика, відчувається неймовірний приплив сил. Адже рецептів шурпи величезна кількість, а цей як раз для дуже зайнятих господинь, які можуть присвятити кухні мінімум часу, зате результат вас мило здивує, бо смак нітрохи не гірше, ніж приготувати шурпу в казані.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шурпа з яловичини" (на 100 грам)

  • Білки8.1 гр.
  • Жири9.8 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії134 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

У сковорідку вок залийте рослинне масло і відправте на плиту. Додайте в сковороду заздалегідь очищену від лушпиння і нашатковану дрібними півкільцями червону цибулю і обсмажуйте, помішуючи, до прозорості.

Крок - 1
02

Додайте в трохи обсмажену цибулю попередньо нарізану невеликими скибочками яловичину і добре обсмажте, перемішуючи, поки вона не змінить колір.

Крок - 2
03

Потім додайте в сковороду імбирно-часникову пасту, засипте насіння кмину, чорний кардамон, гвоздику, палички кориці, зелений кардамон, чорний перець, добре перемішайте і варіть все, періодично помішуючи, близько 4-5 хвилин.

Крок - 3
04

У невелику миску залийте холодну воду, засипте в неї порошок червоного перцю кашмірі, порошок коріандру, спеції гарам масала, сушену куркуму, порошок червоного перцю чилі, добре перемішайте і відставте утворену масу на час в сторону.

Крок - 4
05

У сковороду з м'ясом засипте сіль і добре перемішайте. Тепер додайте в м'ясо суміш спецій, добре перемішайте і варіть вміст ще близько 1 хвилини.

Крок - 5
06

Через цей час зменшіть вогонь, додайте в сковороду йогурт, добре перемішайте і варіть все 2 хвилини. Потім додайте зелений перець чилі (можна навіть не подрібнюючи), свіжий дрібно нашаткований коріандр і добре перемішайте все.

Крок - 6
07

Додайте в сковороду достатньо води і доведіть до кипіння, накрийте кришкою і готуйте вміст на повільному вогні, поки м'ясо не стане м'яким (35-45 хвилин), потім готуйте на сильному вогні, поки масло не відокремиться.

Крок - 7
08

Додайте ще трохи води і добре перемішайте. Засипте в сковороду порошок мускатного горіха і сушене листя пажитника і перемішайте. Прикрасьте готову шурпу з яловичини зеленим чилі, свіжим коріандром і подавайте!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шинка - покроковий рецепт, фото 1 Шинка 120 4 3 з 5 - детальніше -
Курячі сердечка - покроковий рецепт, фото 1 Курячі сердечка 35 4 2 з 5 - детальніше -
Прошарковий салат - покроковий рецепт, фото 1 Прошарковий салат 30 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Террін з курки з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Террін з курки з овочами 60 6 3 з 5 - детальніше -
Лангет з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Лангет з печінки 60 4 3 з 5 - детальніше -
Макарони з сиром і беконом - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з сиром і беконом 40 4 3 з 5 - детальніше -