Чому б нам не набити смачні щуки. Суміш подрібненого мигдалю і панко з додаванням лимонного соку і приправлена чебрецем і петрушкою - ось що ідеально підійде. Запечатайте фаршировані щуки, використовуючи кілька зубочисток.
Помістіть в чашу блендера підсушені ядра мигдалевого горіха. На високій швидкості подрібніть горіхи до стану великої крихти. Подрібнений мигдаль пересипте в глибоку миску.
До подрібнених горіхів додайте в миску нарізану дрібно зелень петрушки, сухарі "панко" (це панірувальні сухарі крупніше звичайних, які часто застосовуються в кулінарії Японії але і не тільки).
Також інгредієнти в мисці полийте свіжовичавленим лимонним соком, приправте чорним меленим перцем і сіллю за смаком. Перемішайте ці компоненти і начинка для щуки готова. Поки відставте в сторону.
Тепер займіться рибою. Очистіть лушпиння, випатрошіть нутрощі, видаліть зябра і добре промийте під прохолодною проточною водою. Покладіть рибки на спину, відкрийте черево і наповніть порожнечу приготовленою начинкою, залишивши пару ложок для посипання.
Щоб начинка в щуці не вивалювалася під час запікання, скріпіть черева спочатку зубочистками. Потім обв'яжіть кожну рибину кулінарною ниткою, починаючи від голови, щоб уникнути ймовірності розтріскування шкіри.
Так як фарширована щука запікається в духовці - вам знадобитися деко. Застеліть його пергаментним папером. Покладіть наповнені начинкою щуки на деко. Полийте поверхню рибки оливковою олією.
Поверх присипте рибу залишеною раніше начинкою, щоб фарширована щука була ароматною не тільки всередині, а й зовні. Покладіть на начинку кілька часточок лимона. Поставте деко з щуками в духовку і включіть її на температуру 190 градусів за Цельсієм. Необхідно, щоб риба нагрівалася разом з духовкою. Запікайте фаршировану щуку протягом 45 хвилин.
Подавайте фаршировану щуку з овочами (які можна купити в замороженому вигляді або приготувати свіжі все залежить від пори року), з картопляним пюре. Перед подачею на стіл не забудьте зняти кулінарну нитку і вийняти зубочистки. Смачного.
Випадкові рецепти