Укр
Рус
Штрудель Випічка Американська кухня

Штрудель

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

1005 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Штрудель - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Штрудель з яблуками, дрібкою кориці і родзинками - відмінний спосіб ситно завершити вечерю. Прекрасна випічка у вигляді рулету з яблучним наповненням з'явилася ще в 18 столітті. Штрудель знаменита страва в багатьох країнах, а в Чехії іменитий рецепт цієї страви передається з покоління в покоління ось вже багато років. Найпоширенішими штрудель є яблучний, фруктовий і з вишневою начинкою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Штрудель" (на 100 грам)

  • Білки5.2 гр.
  • Жири16.1 гр.
  • Вуглеводи31.9 гр.
  • Калорії299 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться підготовкою традиційного інгредієнта для цієї страви. Отже, яблуко ретельно помийте проточною водою, очистіть від шкірки і звільніть від серцевини. Потім наріжте яблуко тонкими півкільцями і помістіть в глибоку миску.

Крок - 1
02

Тепер добре посоліть подрібнені фрукти і приправте меленою корицею. Додайте в миску до яблук попередньо вимочені (або вибирайте м'який) родзинки і попередньо очищені від шкаралупи і подрібнені волоські горіхи.

Крок - 2
03

Далі засипте в миску до решти продуктів панірувальні сухарі і ретельно (можна навіть руками) перемішайте все, до об'єднання інгредієнтів. Залиште замариновані фрукти постояти близько 15 хвилин.

Крок - 3
04

У цьому рецепті буде використовуватися листкове готове тісто (хоча можете постаратися і приготувати самостійно в домашніх умовах), яке розкладіть на тверду поверхню і за допомогою качалки розкачайте в тонкий прямокутний пласт.

Крок - 4
05

Далі по центру, вздовж усього пласта тіста викладіть (можна навіть внахлест) раніше підготовлені часточки яблук, зверху добре притрусіть родзинками і горіхами, які маринувалися разом з фруктом.

Крок - 5
06

Тепер загорніть акуратно всі краї тіста, щільно закріпивши і утворивши великого розміру рулет. Далі виберіть необхідного розміру деко, добре притрусіть його дно борошном, а потім покладіть в нього підготовлений рулет з яблуками.

Крок - 6
07

Далі за допомогою гострого ножа утворіть певні надрізи на рулеті, а потім рясно промажте майбутню випічку, попередньо збитим курячим яйцем.

Крок - 7
08

Надішліть деко в заздалегідь розігріту духовку до 190 градусів і випікайте близько 30 хвилин, до появи ніжної золотистої скоринки на виробі. Готовий штрудель охолодіть до кімнатної температури, наріжте на шматочки і подавайте до святкового або повсякденного столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Крильця - покроковий рецепт, фото 1 Крильця 40 4 3 з 5 - детальніше -
Сало - покроковий рецепт, фото 1 Сало 120 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Смачний суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Смачний суп з фрикадельками 55 4 3 з 5 - детальніше -
Хліб з яйцем і спеціями - покроковий рецепт, фото 1 Хліб з яйцем і спеціями 20 3 2 з 5 - детальніше -
Паштет з оселедця - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з оселедця 40 1 2 з 5 - детальніше -