Укр
Рус
Штрудель Випічка Американська кухня

Штрудель з маком

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1292 - переглядів
80 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Штрудель з маком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Штрудель - своєрідний торт з начинкою. Штрудель з маком не схожий на наш традиційний варіант цієї страви, він більше схожий на рулет з тонким тістом і великою кількістю начинки. Але все ж ця випічка не змусить вас довго возитися на кухні, а результат порадує точно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Штрудель з маком" (на 100 грам)

  • Білки7.4 гр.
  • Жири23 гр.
  • Вуглеводи34.8 гр.
  • Калорії378 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У велику миску засипте просіяне борошно, додайте нарізане дрібними шматочками вершкове масло і руками ретельно все перемішайте, до повного розчинення молочного продукту. У маленьку піалу розкришіть свіжі дріжджі, залийте їх теплим молоком і розчиніть, до однорідної рідкої маси.

Крок - 1
02

Тепер залийте молочно - дріжджову суміш в миску з борошном, додайте курячі яйця, засипте цукрову пудру і трохи присоліть.

Крок - 2
03

Потім посипте вміст миски сушеною цедрою лимона, полийте екстрактом ванілі і руками добре все перемішайте.

Крок - 3
04

Потім поступово підливаючи в миску тепле молоко, вимісіть однорідне тісто щільне. Закутайте тісто в харчову плівку і залиште в теплому місці настоятися близько 30 хвилин.

Крок - 4
05

Тепер помістіть неглибоку каструлю на плиту, налийте в неї молоко і засипте цукор. Потім додайте в каструлю родзинки, доведіть до кипіння, і, зменшивши вогонь до середнього, проваріть вміст, постійно мішаючи, близько 3 хвилин.

Крок - 5
06

Далі засипте в глибоку миску мак, залийте його частиною раніше підготовленої молочної суміші, приправте сушеною цедрою лимона і екстрактом ванілі, а потім кухонною лопаткою ретельно все змішайте, до утворення однорідної густої маси.

Крок - 6
07

Тепер в іншу велику миску засипте подрібнені до порошка волоські горіхи, залийте їх другою частиною суміші молока з родзинками, приправте так само цедрою і екстрактом ванілі, а потім добре все перемішайте, до однорідної густої маси.

Крок - 7
08

Далі розділіть начтояне тісто на дві частини і розкачайте кожну в тонкий пласт прямокутної форми. Потім одну частину повністю покрийте раніше приготовленою маковою начинкою і загорніть тісто в рулет, сховавши суміш всередині.

Крок - 8
09

Інший пласт накрийте начинкою з волоських горіхів і теж загорніть в красивий рулетик. Підготовлені рулети покладіть на попередньо застелений пергаментним папером деко з невеликою відстанню один від одного.

Крок - 9
10

Тепер рясно змастіть верхівку майбутньої випічки заздалегідь збитим жовтком і відправте лист в попередньо розігріту духовку до 200 градусів, приблизно на 20-25 хвилин. Випікайте, до утворення красивою золотистої скоринки на тісті.

Крок - 10
11

Готові штрудель з маком і штрудель з волоськими горіхами охолодіть, наріжте кільцями, покладіть на гарне блюдо і дивуйте рідних і близьких.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Кебаб - покроковий рецепт, фото 1 Кебаб 60 4 3 з 5 - детальніше -
Фарширований перець - покроковий рецепт, фото 1 Фарширований перець 60 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Шинка монастирська - покроковий рецепт, фото 1 Шинка монастирська 145 1 2 з 5 - детальніше -
Зелений борщ з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Зелений борщ з куркою 60 4 3 з 5 - детальніше -
Салат «Чудо» - покроковий рецепт, фото 1 Салат «Чудо» 40 4 3 з 5 - детальніше -