Укр
Рус
Кекси Випічка Французька кухня

Шоколадний кекс в кухлі

( 4.8750 4 524 24 оцінки)

3568 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Шоколадний кекс в кухлі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: Формочка

опис

Ті, хто любить займатися випічкою, напевно мають в своєму арсеналі чимало всіляких рецептів. Але ж не завжди є можливість та й час, щоб приготувати щось особливе і неповторне. Я маю на увазі торт або пиріг, в загальному, справжній шедевр. Ось саме тому потрібно в запасі мати парочку нескладних рецептів, які завжди прийдуть на допомогу, коли знадобиться швидко приготувати смачненький десерт. Такий варіант, як кекс в кухлі саме з тієї серії випічки, що і швидко, і нескладно та ще й недорого. Ви ще не знаєте, як це робити? Ось вам наш рецепт.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шоколадний кекс в кухлі" (на 100 грам)

  • Білки4.4 гр.
  • Жири14.6 гр.
  • Вуглеводи46.7 гр.
  • Калорії343 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для шоколадного кексу в  потрібно приготувати тісто. Для цього вам знадобиться чиста суха невелика миска, щоб змішати в ній все необхідне. Спочатку змішайте сухі інгредієнти. Насипте в миску потрібну кількість пшеничного борошна, додайте цукор. Можна також використовувати коричневий цукор, цукрозамінник або меншу кількість цукру, якщо любите менш солодке.

Крок - 1
02

У миску з борошном і цукром додайте какао, краще використовувати натуральне без додавання цукру. Киньте сіль, ванільний цукор і обов'язково розпушувач для тіста. Візьміть вінчик і ретельно перемішайте всі інгредієнти в мисці.

Крок - 2
03

Далі в суху суміш в мисці налийте молоко. Краще, якщо воно буде кімнатної температури. Додайте рослинне масло. Так само ви можете використовувати розтоплене вершкове масло в такій же кількості. За допомогою вінчика ретельно розмішайте тісто, щоб не було грудочок. Збийте протягом декількох хвилин.

Крок - 3
04

Як форму для випічки використовуйте кухоль на 250 мл. Даної кількості тіста вистачить наповнити чашку до половини. Якщо ж у вас маленькі чашки, то використовуйте їх, так само наповнюйте до половини ємності. Це треба для того, щоб при готуванні пиріг не перевалювався за краї.

Крок - 4
05

Очистіть і подрібніть горіхи. Можна використовувати абсолютно будь-які - волоський горіх, мигдаль, арахіс, які вам більше до смаку. Так само це може бути шоколадна або кокосова стружка. Насипте в кружку з тістом і акуратно перемішайте вилкою. Тепер поставте чашку з тістом в мікрохвильову піч. Якщо використовувати мікрохвильову піч потужністю 1200 Вт, то кекс буде готовий через 1 хвилину і 40 секунд. Час готування залежить від розміру вашої кухлі і потужності мікрохвильової печі, це може зайняти більше або менше часу, ніж зазначено. Краще за все перевірити готовність кексу за допомогою зубочистки.

Крок - 5
06

Коли шоколадний кекс в кухлі буде готовий, дістаньте його з мікрохвильової печі. Зверху покладіть ложку нутелли. Так само можна полити кекс розтопленим шоколадом і посипати подрібненими горіхами. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 40 5 4 з 5 - детальніше -
Бездріжджеве тісто - покроковий рецепт, фото 1 Бездріжджеве тісто 15 1 1 з 5 - детальніше -
Торт Київський - покроковий рецепт, фото 1 Торт Київський 150 7 4 з 5 - детальніше -
Торт Бите скло - покроковий рецепт, фото 1 Торт Бите скло 90 7 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Гуакамоле - покроковий рецепт, фото 1 Гуакамоле 20 1 2 з 5 - детальніше -
Холодний литовський борщ - покроковий рецепт, фото 1 Холодний литовський борщ 35 5 2 з 5 - детальніше -
Класичний борщ з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Класичний борщ з м’ясом 85 6 4 з 5 - детальніше -
Простий бургер - покроковий рецепт, фото 1 Простий бургер 30 2 2 з 5 - детальніше -