Укр
Рус
Шніцель Другі страви Російська кухня

Шніцель з капусти

( 4.8000 4 510 10 оцінок)
1974 - переглядів
40 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Шніцель з капусти - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Хрустка кольорова капуста займає центральне місце в цьому задовольняючій без м'яса головній страві.

Інгредієнти

  • Кольорова капуста 1 1/2 шт.
  • Яйце 4 шт.
  • Борошно 2 ст.л
  • Вода 1/2 скл.
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія 3 ст.л
  • Панірувальні сухарі 1 1/2 скл.
  • Петрушка 1/2 пуч.

Харчова цінність страви "Шніцель з капусти" (на 100 грам)

  • Білки4.3 гр.
  • Жири4.7 гр.
  • Вуглеводи17.8 гр.
  • Калорії133 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, почнемо приготування цієї незвичайної страви, що можна використовувати і на сніданок. Виберіть не дуже великого розміру качани цвітної капусти, вимийте під проточною водою і трохи просушіть на обробній дошці.

Крок - 1
02

Потім позбавте капусту від зеленого листя і корінця і на обробній дошці наріжте круглими пластами (у вигляді битка), товщиною близько одного сантиметра.

Крок - 2
03

Далі викладіть нарізані битки з цвітної капусти на лист для випічки і відправте запікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духову плиту на 15- 20 хвилин.

Крок - 3
04

Після закінчення цього часу дістаньте лист з трохи підрум'яненою капустою, рясно посоліть з обох сторін усі її шматки і відставте на деякий час, а самі займіться підготовкою кляру для обсмажування.

Крок - 4
05

Для цього в неглибоку миску розбийте один за іншим курячі яйця і виделкою добре їх збийте до однорідності. Потім додайте до яєць заздалегідь розчинене в теплій воді і доведене до однорідної рідкої маси пшеничне борошно і ще раз усе ретельно перемішайте. В іншу, таку ж миску, висипте панірувальні сухарі.

Крок - 5
06

Тепер займіться приготуванням самої страви. Умокніте кожен шматок запеченої капусти спочатку в збиті яйця, а потім в панірувальні сухарі і викладіть на страву.

Крок - 6
07

А самі розмістіть неглибоку сковорідку на плиту, залийте в неї оливкову олію і максимально розігрійте.

Крок - 7
08

Помістіть підготовлені шматки цвітної капусти в киплячу олію і обсмажуйте, перевертаючи кілька разів з боку на бік, до утворення хрусткої золотистої скоринки.

Крок - 8
09

Далі викладіть обсмажені часточки кольорової капусти на паперовий рушник для видалення зайвого жиру. А самі наріжте свіжу зелень петрушки для подачі страви.

Крок - 9
10

Готовий шніцель з капусти розкладіть на тарілку, прикрасьте раніше нарізаною петрушкою і подавайте з часточками лимона і улюбленим соусом.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шашлик з курки - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курки 40 3 3 з 5 - детальніше -
Фарширований перець - покроковий рецепт, фото 1 Фарширований перець 60 2 3 з 5 - детальніше -
Котлети з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з печінки 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шоколадно-горіхове печиво - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадно-горіхове печиво 40 3 2 з 5 - детальніше -
Сирна паска - покроковий рецепт, фото 1 Сирна паска 50 1 3 з 5 - детальніше -
Салат Ніжність з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Салат Ніжність з куркою 50 4 3 з 5 - детальніше -
Безе з кремом - покроковий рецепт, фото 1 Безе з кремом 60 3 3 з 5 - детальніше -