Укр
Рус
Щи Перші страви Російська кухня

Щі зі шпинату

( 4.9688 4 532 32 оцінки)

3132 - переглядів
65 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Щі зі шпинату - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

У традиційному варіанті щі готуються з капустою. Але сьогодні ми пропонуємо вам спробувати приготувати щі зі шпинату. Ця страва має цікавий смак з легкою кислинкою і свіжістю. Крім того шпинат надзвичайно корисний, оскільки багатий мінеральними солями і білками, тому така страва, як щі з шпинату відмінно вітамінізує наш організм, добре стимулює роботу травної системи і просто радує нас своїм відмінним смаком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Щі зі шпинату" (на 100 грам)

  • Білки1.2 гр.
  • Жири2.5 гр.
  • Вуглеводи2.4 гр.
  • Калорії39 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб приготувати щі зі шпинатом, не обов'язково мати в наявності свіже листя, можна сміливо обійтися і замороженими. Власне, смак від цього аж ніяк не стане гірше. А ось, щоб заморозити шпинат, свіже листя потрібно спресувати і скачати в кульки, і в такому вигляді-в морозилку. Отже, давайте спробуємо разом приготувати цю просту чудову страву, яка послужить для вашої родини не тільки легким і смачним обідом, але ще і цілим джерелом вітамінів. Перш за все добре промиваємо листя шпинату, звісно, свіжі, якщо потрібно видаляємо великі корінці.

Крок - 1
02

Потім ставимо на плиту каструлю з водою, солимо її і кидаємо в каструлю підготовлені листя шпинату. Кип'ятимо зелень в солоній воді протягом 5 хвилин, після чого проціджуємо.

Крок - 2
03

Викладаємо проціджену зелень на дощечку і гострим ножем дрібно шаткуємо. Далі в сотейнику розтоплюємо свинячий жир і засипаємо туди борошно. Постійно помішуючи вінчиком, трохи пасеруємо і вливаємо поступово молоко. Інгредієнти добре перемішуємо, щоб мука не зібралася в грудочки.

Крок - 3
04

Чистимо зубки часнику і пропускаємо через чеснокодавку, додаємо в сотейник.

Крок - 4
05

Далі опускаємо в молоко нашаткований шпинат, солимо і перемішуючи, кип'ятимо протягом 5 хвилин. За цей час страва обов'язково загусне.

Крок - 5
06

Після цього подрібнюємо наше вариво за допомогою блендера і перетворюємо в пюре образні щі. Готову страву розливаємо в тарілки і подаємо до столу, додавши половинку вареного яйця і прикрасивши свіжим листком шпинату. При бажанні можна приправити щі зі шпинату сметаною або жирними вершками. До речі, деякі вважають за краще саме при подачі додавати дрібно рублену зелену цибулю, але це, звичайно ж, справа індивідуальна. Так, і ще, якщо щі вам здадуться не надто кислими, можете сміливо додавати лимонну кислоту або свіжий сік лимона.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти