Укр
Рус
Щи Перші страви Російська кухня

Щі зелені

( 4.8500 4 520 20 оцінок)

3162 - переглядів
65 хвилин порцій - 5 складність - 4 з 5
Щі зелені - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Традиційна страва російської кухні під назвою щі давним-давно полюбилася любителям смачно поїсти, а також господаркам, бажаючим по-швидкому приготувати смачний обід з простих продуктів. Рецептів приготування цієї першої страви існує просто величезна кількість. Слід зазначити, що щі бувають різних видів, і сьогодні ми пропонуємо вам приготувати саме зелений борщ. В основі цього супу свіжий щавель, корисна рослина, яка має характерний кислуватий смак. Зелені щі дуже швидко готуються. Це легка, але поживна страва, яка відмінно впишеться в ваше повсякденне меню і урізноманітнить раціон. Готуються зелений борщ простіше простого, процес приготування займає небагато часу, а результат виправдає всі ваші очікування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Щі зелені" (на 100 грам)

  • Білки1.7 гр.
  • Жири4.4 гр.
  • Вуглеводи12.5 гр.
  • Калорії102 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Вітамінний супчик зі свіжої зелені наситить ваш організм необхідними корисними речовинами і подарує незвичайну насолоду своїм смаком. Але для того, щоб щі вийшли дійсно смачними, потрібно знати парочку секретів, якими ми з радістю з вами поділимося. Насамперед підготуємо всі необхідні інгредієнти. Всю зелень гарненько миємо. Картоплю і моркву чистимо від шкірки, миємо. Те ж саме з цибулею і часником.

Крок - 1
02

Тепер приступаємо до справи. Спочатку ставимо на вогонь каструлю і вливаємо трохи рослинного масла. Цибулину дрібно нарізаємо і кидаємо в каструлю. Підсмажуємо цибульку до золотистого кольору, постійно помішуючи, щоб не пригоріла.

Крок - 2
03

Потім нарізаємо картоплю невеликими шматочками, а моркву натираємо на крупній тертці або нарізаємо тоненькою соломкою. Ці овочі також відправляємо в каструлю і трохи підсмажуємо разом з цибулею.

Крок - 3
04

Далі заливаємо все це водою або м'ясним бульйоном (за бажанням). В даному випадку ми готуємо дієтичні щі без використання м'яса. На цьому етапі додаємо кріп, а саме відрізаємо ніжки, дрібно їх шаткуємо. Саму зелень кропу залишаємо на потім.

Крок - 4
05

Після цього додаємо також подрібнений щавель. При бажанні ви також можете додавати іншу зелень: шпинат, кропиву, листя буряка і т. д.

Крок - 5
06

Отже, далі дрібно нарізаємо зелень петрушки і селери і теж кидаємо їх в каструлю. На цьому етапі солимо і перчимо до смаку нашу страву. Слід зазначити, що щавель має кислий смак, тому з сіллю потрібно бути обережніше, щоб не зіпсувати смак, пересолити щі. Особливо це важливо, якщо ви використовуєте не свіжий щавель, а маринований.

Крок - 6
07

Все це накриваємо кришкою і готуємо протягом 20 хвилин. Цього часу має цілком вистачити, щоб зварилася картопля. Також в даному рецепті ми додаємо пару столових ложок рису, щоб зробити смак наших зелених щі більш насиченим.

Крок - 7
08

Хвилин через десять додаємо в нашу страву часник, який натираємо на тертці або пропускаємо через чеснокодавку. На завершення нашого приготування відправляємо в каструлю подрібнену зелень кропу. Даємо вмісту покипіти ще пару-трійку хвилин і вимикаємо вогонь. Зелені щи, приготовані таким простим способом, виходять просто чудовими: смачні, ароматні, апетитні на вигляд ще й корисні. Така перша страва неодмінно порадує ваших домочадців за обіднім столом.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рулет з кабачків - покроковий рецепт, фото 1 Рулет з кабачків 85 3 3 з 5 - детальніше -
Яєчня з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня з молоком 30 2 2 з 5 - детальніше -
Капуста брокколі смажена - покроковий рецепт, фото 1 Капуста брокколі смажена 20 2 2 з 5 - детальніше -
Салат з куркою і ананасами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з куркою і ананасами 35 3 3 з 5 - детальніше -