Традиційна страва російської кухні під назвою щі давним-давно полюбилася любителям смачно поїсти, а також господаркам, бажаючим по-швидкому приготувати смачний обід з простих продуктів. Рецептів приготування цієї першої страви існує просто величезна кількість. Слід зазначити, що щі бувають різних видів, і сьогодні ми пропонуємо вам приготувати саме зелений борщ. В основі цього супу свіжий щавель, корисна рослина, яка має характерний кислуватий смак. Зелені щі дуже швидко готуються. Це легка, але поживна страва, яка відмінно впишеться в ваше повсякденне меню і урізноманітнить раціон. Готуються зелений борщ простіше простого, процес приготування займає небагато часу, а результат виправдає всі ваші очікування.
Вітамінний супчик зі свіжої зелені наситить ваш організм необхідними корисними речовинами і подарує незвичайну насолоду своїм смаком. Але для того, щоб щі вийшли дійсно смачними, потрібно знати парочку секретів, якими ми з радістю з вами поділимося. Насамперед підготуємо всі необхідні інгредієнти. Всю зелень гарненько миємо. Картоплю і моркву чистимо від шкірки, миємо. Те ж саме з цибулею і часником.
Тепер приступаємо до справи. Спочатку ставимо на вогонь каструлю і вливаємо трохи рослинного масла. Цибулину дрібно нарізаємо і кидаємо в каструлю. Підсмажуємо цибульку до золотистого кольору, постійно помішуючи, щоб не пригоріла.
Потім нарізаємо картоплю невеликими шматочками, а моркву натираємо на крупній тертці або нарізаємо тоненькою соломкою. Ці овочі також відправляємо в каструлю і трохи підсмажуємо разом з цибулею.
Далі заливаємо все це водою або м'ясним бульйоном (за бажанням). В даному випадку ми готуємо дієтичні щі без використання м'яса. На цьому етапі додаємо кріп, а саме відрізаємо ніжки, дрібно їх шаткуємо. Саму зелень кропу залишаємо на потім.
Після цього додаємо також подрібнений щавель. При бажанні ви також можете додавати іншу зелень: шпинат, кропиву, листя буряка і т. д.
Отже, далі дрібно нарізаємо зелень петрушки і селери і теж кидаємо їх в каструлю. На цьому етапі солимо і перчимо до смаку нашу страву. Слід зазначити, що щавель має кислий смак, тому з сіллю потрібно бути обережніше, щоб не зіпсувати смак, пересолити щі. Особливо це важливо, якщо ви використовуєте не свіжий щавель, а маринований.
Все це накриваємо кришкою і готуємо протягом 20 хвилин. Цього часу має цілком вистачити, щоб зварилася картопля. Також в даному рецепті ми додаємо пару столових ложок рису, щоб зробити смак наших зелених щі більш насиченим.
Хвилин через десять додаємо в нашу страву часник, який натираємо на тертці або пропускаємо через чеснокодавку. На завершення нашого приготування відправляємо в каструлю подрібнену зелень кропу. Даємо вмісту покипіти ще пару-трійку хвилин і вимикаємо вогонь. Зелені щи, приготовані таким простим способом, виходять просто чудовими: смачні, ароматні, апетитні на вигляд ще й корисні. Така перша страва неодмінно порадує ваших домочадців за обіднім столом.
Випадкові рецепти