Укр
Рус
Щи Перші страви Російська кухня

Щі з томатною пастою

( 5.0000 5 520 20 оцінок)

2119 - переглядів
75 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Щі з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Це простий рецепт чудового багатого супу з капусти, який називається щі. Обов'язковим інгредієнтом цієї страви є капуста. Ми надамо вам рецепт, де капуста поєднується з фаршем, помідорами і томатною пастою. Отже, спробуйте приготувати борщ з томатною пастою і точно повернетеся до цього рецепту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Щі з томатною пастою" (на 100 грам)

  • Білки5.8 гр.
  • Жири6 гр.
  • Вуглеводи3 гр.
  • Калорії94 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Надішліть глибокий сотейник на плиту, налийте в нього рослинне масло і максимально розігрійте. Тепер помістіть в киплячу олію заздалегідь підготовлений яловичий фарш і обсмажуйте, постійно помішуючи, до зникнення почервоніння в м'ясі.

Крок - 1
02

Потім помийте під проточною водою помідори, наріжте їх невеликими кубиками і теж відправте в сотейник з м'ясом. Додайте трохи густого томатного соусу (за бажанням він може бути гострим).  

Крок - 2
03

Далі очистіть від шкірки моркву, натріть на крупній тертці і помістіть в сотейник. Сюди ж закиньте очищену від лушпиння і нарізану невеликими кубиками ріпчасту цибулю.

Крок - 3
04

Тепер ретельно все перемішайте, полийте невеликою кількістю оцту і залийте заздалегідь підготовленим бульйоном.

Крок - 4
05

Потім рясно все посахаріть (це додасть особливий смак страви), приперчіть чорним меленим перцем і звичайно ж посоліть. Додайте в сотейник, при необхідності, воду, накрийте кришкою і залиште томитися на середньому вогні близько півгодини.

Крок - 5
06

Після закінчення цього часу додайте в киплячий сотейник очищена від лушпиння та дрібно подрібнений (можна видавити через чеснокодавку) часник. Знову все перемішайте і залиште суп томитися.

Крок - 6
07

А самі помийте під проточною водою капусту (буде краще, якщо молоду) і на обробній дошці нашаткуйте великими скибочками. У цьому рецепті капусту подрібнювати дрібно необхідності немає. Навпаки використовуємо великі її шматки. Отже, кидаємо нарізану капусту в сотейник до решти інгредієнтів, рівномірно і досить багато по всій ємності і залишаємо страву томитися ще на 25 хвилин, до розм'якшення капусти.

Крок - 7
08

Ми залишаємо готовий суп на якийсь час, щоб настоявся. А потім розливаємо щі по глибоких тарілках, обов'язково присмачуємо сметаною, прикрашаємо гілочкою свіжого кропу і подаємо до столу з м'яким чорним хлібом.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сибірські пельмені - покроковий рецепт, фото 1 Сибірські пельмені 60 5 4 з 5 - детальніше -
Смачні макаруни - покроковий рецепт, фото 1 Смачні макаруни 65 2 3 з 5 - детальніше -
Біляші - покроковий рецепт, фото 1 Біляші 70 3 3 з 5 - детальніше -