Укр
Рус
Щи Перші страви Російська кухня

Щі з квасолею

( 4.8571 4 514 14 оцінок)
1728 - переглядів
65 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Щі з квасолею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Серед головних гарячих страв, найімовірніше, лідирують щі. Головним компонентом російських щів є, безумовно, капуста, ну, а з іншими інгредієнтами вирішує кожна господиня, в залежності від своїх уподобань, а так же переваг своїх домочадців. Багатьом подобається такий продукт, як квасоля, яка багата поживними речовинами і білком, при цьому є відмінним компонентом багатьох страв. Тому, сьогодні хочу познайомити вас з чудовим рецептом щів з квасолею.

Інгредієнти

  • Савойська капуста 1 шт.
  • Капуста 1/2 шт.
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Свинина 0.5 кг.
  • Картопля 5 шт.
  • Нут 200 г.
  • Квасоля червона консервована 2 б.
  • Ковбаса 450 г.
  • Оливкова олія 4 ст.л
  • Часник 3 зуб.
  • Цибуля 1 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Процес приготування щів по нашому рецепту досить тривалий, але нескладний, тому лякатися заздалегідь не потрібно, давайте приступимо. Хочу відразу попередити, що в нашу страву ми будемо додавати нут, тому його необхідно попередньо замочити.

Крок - 1
02

Давайте очистимо від лушпиння цибулю і часник. Цибулю нарізаємо не дуже дрібними кубиками, а часник подрібнюємо за допомогою чеснокодавкі, або ж дрібно шаткуємо ножем.

Крок - 2
03

У великій суповий казанок наливаємо оливкову олію і кидаємо нарізану цибулю.

Крок - 3
04

Додаємо подрібнений часник і на середньому вогні пасеруємо буквально пару хвилин.

Крок - 4
05

Після цього кладемо в казанок нарізану великими кільцями ковбасу, перемішуємо і трохи обсмажуємо в оливковій олії, до м'якості цибулі.

Крок - 5
06

Консервовану квасолю відціджуємо на друшляк і перекладаємо до решти інгредієнтів, перемішуємо.

Крок - 6
07

Тепер зливаємо рідину з замоченого нуту і додаємо його в казанок.

Крок - 7
08

Перемішавши, і трохи притушкувавши, додаємо очищену і нарізану кубиками картоплю.

Крок - 8
09

Зверху на картоплю кладемо дві скибочки свинячої м'якоті, як для відбивних.

Крок - 9
10

Тепер все це солимо і посипаємо меленим перцем. Знову за допомогою дерев'яної лопатки перемішуємо і доливаємо води. Води необхідно таку кількість, щоб всі інгредієнти були покриті.

Крок - 10
11

Доводимо вміст казанка до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до готовності картоплі. Тим часом шаткуємо вимите листя савойської капусти, а також нарізаємо білокачанну капусту.

Крок - 11
12

В казанок з щами викладаємо подрібнений гострий перець, ще трохи досолюємо і перчимо, а ще кидаємо обидва види нашаткованої капусти.

Крок - 12
13

Перемішуємо весь вміст казанка, робимо вогонь трохи слабкіше, щоб сильно не кипіло. Якщо щі дуже густі, можна долити невелику кількість води.

Крок - 13
14

Кип'ятимо протягом 5 хвилин, цього буде достатньо для готовності капусти. Щи з квасолею готові, смачного!

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пирог "Яблоки на снегу" - покроковий рецепт, фото 1 Пирог "Яблоки на снегу" 90 4 3 з 5 - детальніше -
Халва без сахара - покроковий рецепт, фото 1 Халва без сахара 50 3 3 з 5 - детальніше -
Простокваша - покроковий рецепт, фото 1 Простокваша 35 1 1 з 5 - детальніше -
Домашняя колбаса из говядины - покроковий рецепт, фото 1 Домашняя колбаса из говядины 130 6 3 з 5 - детальніше -