Укр
Рус
Щи Перші страви Російська кухня

Щі з квашеної капусти зі свининою

( 4.8750 4 516 16 оцінок)

3044 - переглядів
80 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Щі з квашеної капусти зі свининою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі, Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Прекрасний овочевий суп під назвою щі готували наші бабусі і мами, і це страва має величезну кулінарну історію, адже кожна нова господиня додавала до нього свій досвід і свої переваги. Сьогодні ми спробуємо приготувати щі з квашеної капусти, використавши для різноманітності смаку свинину. 

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Щі з квашеної капусти зі свининою" (на 100 грам)

  • Білки6.9 гр.
  • Жири12.7 гр.
  • Вуглеводи7.6 гр.
  • Калорії175 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться приготуванням м'ясної частини цього супу. У цьому рецепті обов'язково використовуйте свинину, яка може бути свіжою або ж в копченому вигляді. Отже, копчене м'ясо (або буженину) покладіть в глибоку каструлю з водою. Надішліть каструлю на плиту і доведіть м'ясо до кипіння, варіть близько 20 хвилин.

Крок - 1
02

Тим часом очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте. Потім очистіть від лушпиння і дрібно наріжте часник.

Крок - 2
03

Злегка промийте квашену капусту, злийте воду і додайте овоч в каструлю до м'яса. Потім додайте нарізану раніше цибулю, часник, подрібнений чорнослив, нарізану ковбасу, засипте лавровий лист, чорний перець горошком і запашний. Засипте в каструлю так само насіння ялівцю і сіль. Ретельно все перемішайте, накрийте каструлю кришкою і варіть вміст на повільному вогні близько 1 години.

Крок - 3
04

Далі виделкою вийміть м'ясо на тарілку і дайте йому трохи охолонути.

Крок - 4
05

Помістіть невелику сковороду на плиту. Додайте в неї вершкове масло і розтопіть. Засипте в гаряче масло червоний мелений перець і трохи підсмажте, помішуючи, потім відправте в каструлю до решти продуктів.

Крок - 5
06

У невелику миску залийте вершки високої жирності, змішайте їх з борошном. Потім залийте вершки рідиною з супу і перемішайте. Перелийте утворену суміш в суп, перемішайте і варіть ще близько 10 хвилин.

Крок - 6
07

Поріжте м'ясо на більш дрібні шматочки (смужки) і поверніть його до супу. Додайте по необхідності сіль, чорний мелений перець і швидко варіть, періодично помішуючи. Готові щі з квашеної капусти зі свининою подавайте до обіднього столу теплими зі свіжим хлібом і, якщо необхідно, додайте зверху сметану або посипте страву невеликою кількістю подрібненого кропу. Ця страва з капусти може стояти декілька днів в холодильнику і буде ще краще.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по - Київськи 60 2 3 з 5 - детальніше -
Яблучна шарлотка - покроковий рецепт, фото 1 Яблучна шарлотка 65 3 3 з 5 - детальніше -
Мариновані гливи по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані гливи по-корейськи 45 3 3 з 5 - детальніше -
Горбуша, запечена з помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Горбуша, запечена з помідорами 45 3 3 з 5 - детальніше -