Укр
Рус
Щи Перші страви Російська кухня

Щі класичні

( 4.7500 4 58 8 оцінок)

941 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Щі класичні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Сьогодні ми готуємо щі класичні з квашеної капусти. Найпростіший рецепт в скороварці, але не дозволяйте цьому слову обдурити вас, тому що, незважаючи на простоту приготування, цей суп з капусти має насичений смак і аромат.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Щі класичні" (на 100 грам)

  • Білки3.3 гр.
  • Жири4.8 гр.
  • Вуглеводи5.3 гр.
  • Калорії82 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Попередньо квашену капусту покладіть в глибоку чашу скороварки, залийте її бульйоном або водою, додайте лаврове листя, запашний перець і приправи до капусти. Закрийте скороварку і готуйте під кришкою при слабкій температурі, до м'якості овоча. Час приготування залежить від капусти, але ви можете припустити, в звичайній каструлі - близько 40 хвилин, а в скороварці десь 20.

Крок - 1
02

Поки капуста кипить, приготуйте овочі, тобто очистіть від шкірки і вимийте. Розріжте очищену ріпчасту цибулю навпіл, потім наріжте дрібними кубиками.

Крок - 2
03

Очистіть від шкірки картоплю і наріжте на великі кубики - такі, які ви любите в супі. Моркву можете нарізати кубиками або натерти на крупній тертці. Ковбасу наріжте спочатку навпіл, а потім невеликими кубиками.

Крок - 3
04

Поки капуста в скороварці кипить, підготуйте інші інгредієнти в каструлі. Отже, каструлю відправте на плиту, укладіть в неї вершкове масло і розтопіть. Засипте в масло нарізану цибулю і відразу додайте ковбасу, перемішайте і смажте, до розм'якшення овоча.

Крок - 4
05

Далі додайте в каструлю майоран і покладіть нарізану картоплю, перемішайте і томіть вміст 2-3 хвилини.

Крок - 5
06

Потім додайте подрібнену моркву, знову перемішайте все і залийте водою або бульйоном. Потім накрийте каструлю кришкою і варіть вміст на середньому вогні близько 10 хвилин.

Крок - 6
07

Після закінчення цього часу перелийте весь вміст каструлі (разом з рідиною), в чашу скороварки, перемішайте і перевірте на смак. За необхідності ще приправити його, додайте трохи соєвого соусу, сіль, перець чорний мелений і трохи майорану - на ваш смак. Томіть ще близько 15 хвилин.

Крок - 7
08

До столу подавайте класичні щі в гарячому вигляді. Страва також має прекрасний смак на наступний день після нагрівання. Подавайте суп зі житнім хлібом, і свіжою зеленню петрушки (можна використовувати кріп або зелену цибулю).

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Грецький салат - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат 20 4 2 з 5 - детальніше -
Kласичний хаш - покроковий рецепт, фото 1 Kласичний хаш 100 6 3 з 5 - детальніше -
Ростбіф зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф зі свинини 85 3 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з баранини в маринаді - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з баранини в маринаді 60 4 3 з 5 - детальніше -