Традиційна страва російської кухні - щі - легка в приготуванні, але ситна і смачна в результаті. Відмінно зігріває в холодний зимовий вечір, хоча і влітку уплітає з задоволенням, до речі, досить смачна і в холодному вигляді, правда, це на любителя. Рецептів приготування цього овочевого супу існує величезна кількість, і звичайно ж випробувати все практично неможливо, але ми сьогодні пропонуємо вашій увазі відмінний спосіб приготувати щі з квашеної капусти в мультиварці. Страва з цього незамінного кухонного помічника має ще більш насичений смак і аромат, але що ще цінніше - економить купу вашого часу. Як готувати щі з квашеної капусти в мультиварці ми розповімо прямо зараз і радимо скористатися ним негайно.
В першу чергу необхідно включити мультиварку в потрібному режимі «жарка». Потім викладіть на обробну дошку, придбане в магазині або на ринку, нарізане скибочками сало і наріжте його невеликими кубиками. Тепер викладіть подрібнене свиняче сало в чашу мультиварки і обсмажуйте, постійно мішаючи, до золотистого відтінку в продукті.
Далі очистіть від лушпиння цибулю і на кухонній дошці наріжте її так само дрібними кубиками. Засипте нарізану цибулю в мультиварку до сала і обсмажте, помішуючи, кілька хвилин. Потім відразу ж додайте в мультиварку очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник.
Смажте все, постійно мішаючи, приблизно 2 хвилини, до розм'якшення цибулі і утворення насиченого аромату. Потім наріжте гострим ножем куплений бекон або грудинку на дрібні квадратики і відразу ж відправте його в мультиварку до решти продуктів. Ретельно все перемішайте і смажте кілька хвилин, до появи більшої кількості жиру.
Тепер засипте в чашу мультиварку боби. Для початку необхідно буде боби (можна використовувати навіть червону велику квасолю) замочити в холодній воді не менше, ніж на 5 годин. Краще навіть на всю ніч. Отже, відправте боби в мультиварку, ретельно перемішайте і протоміть кілька хвилин.
Далі викладіть на обробну дошку копчені ребра (неважливо яловичі або свинячі) і наріжте їх більш дрібними скибочками. Якщо будете використовувати сире м'ясо (ребра), необхідно його буде приварити близько півгодини в спеціях. Нарізані копчені ребра відправте так само в мультиварку.
Тепер рясно посоліть вміст мультиварки, приперчіть чорним меленим перцем, приправте прованськими травами і додайте лавровий лист. Потім залийте вміст водою, покривши приблизно на 3 сантиметри, накрийте кришкою, встановіть режим «варіння» і залиште суп готуватися на 50 хвилин.
Через 30 хвилин приготування страви, закиньте в мультиварку квашену капусту і продовжуйте варити щі, під закритою кришкою, до подачі сигналу. Потім розлийте щі з квашеної капусти в красиві супниці і подавайте до тсолу.
Випадкові рецепти