Укр
Рус
Щи Перші страви Російська кухня

Щі з крапиви

( 4.9333 4 515 15 оцінок)
2272 - переглядів
55 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Щі з крапиви - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Як тільки навесні починає пробиватися перша зелень, варто неодмінно спробувати зварити з листя зовсім молоденької кропиви зелені щі, хоча переважно, багато хто з нас щі уявляють собі виключно з капустою, свіжою або квашеною. Я все таки пропоную переконатися, наскільки апетитною вийде ця гаряча страва з кропивою. Думаю, рецепт, про який я хочу вам розповісти, припаде до смаку вашим рідним.

Інгредієнти

  • Сметана 1 ст.л
  • Оцет рисовий за смаком
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Паприка 1 ч.л
  • Борошно 25 г.
  • Масло рослинне 40 мл.
  • Яйце 4 шт.
  • Вершки 20 % 150 мл.
  • Молоко 330 мл.
  • Часник зелень 50 г.
  • Зелена цибуля 50 г.
  • Кропива 400 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Кропива вибирається обов'язково молода і не пожовкла. Добре вимийте в 3 холодних водах зелену кропиву.

Крок - 1
02

Поставте каструлю з водою на вогонь і додайте в неї трохи солі. Коли вода закипить, покладіть в каструлю кропиву, всю відразу, видавлюючи з трави піну. Варіть кропиву 3-4 хвилини.

Крок - 2
03

Приготуйте велику миску з крижаною водою, можливо, додайте трохи льоду. Виберіть шумівкою кропиву з води, в якій вона кипить, і перекладіть в дрібне ситечко, що знаходиться безпосередньо в холодній воді. Ця процедура покликана зупинити відварювання кропиви і зберегти яскравий зелений її колір.

Крок - 3
04

Після того, як вся кропива буде вимочена в холодній воді, ретельно відіжміть її руками. Потім перекладіть кропиву на обробну дошку і дрібно її наріжте.

Крок - 4
05

Далі вимийте під проточною водою зелень цибулі і часнику. Наріжте зелену цибулю і часник, як білий, так і світло-зелений на дрібні кільця.

Крок - 5
06

Нагрійте каструлю об'ємом 4-5 літрів на середньому вогні і додайте в неї рослинне масло. Негайно додайте в гарячу олію нарізану цибулю і часник і засипте дрібку солі. Обсмажте цибулю і часник на середньому вогні, постійно помішуючи до м'якості. Примітка: при бажанні можна використовувати копчений бекон, в цьому випадку масло буде зайве. Обсмажуйте бекон до тих пір, поки він не розтане і не утворить олію, яка буде швидко видалена з каструлі. Потім продовжуйте смажити цибулю і часник в жирі, що залишився в каструлі після розплавлення бекону. Копчені половинки бекону будуть додані в бульйон в кінці (за бажанням).

Крок - 6
07

Як тільки цибуля і часник розмягчаться, посипте їх борошном і швидко перемішайте. Негайно додайте в каструлю паприку і енергійно все перемішайте.

Крок - 7
08

Далі залийте в каструлю високої жирності молоко, наливаючи поступово, у міру того, як воно змішується з іншими продуктами. Потрібно це зробити швидко. Якщо не хочете обсмажити борошно або скарамелізовати паприку, змінюючи її смак, тому ви повинні мати під рукою молоко.

Крок - 8
09

Додайте в каструлю, раніше подрібнену кропиву, перемішайте, потім залийте гарячу воду (або сироватку, якщо вона є). Доведіть все до кипіння і варіть кропиву 8-10 хвилин, на слабкому вогні, не забуваючи мішати, щоб не підпалити.

Крок - 9
10

Тим часом акуратно розділіть курячі яйця, зібравши в дві окремі миски жовтки і білки. Яєчні білки відкладіть, а нежирні вершки поступово додайте до жовтків, збиваючи їх виделкою. Додайте в суміш жовтків і вершків сметану і добре перемішайте вилкою.

Крок - 10
11

Додайте куряче яйце, сіль і чорний мелений перець за смаком в раніше підготовлені яєчні білки і збийте виделкою.

Крок - 11
12

Розігрійте невелику сковорідку на середньому вогні, додайте рослинне масло і вилийте в нього збиті білки. Приготуйте злегка підрум'янений омлет з обох сторін, потім зніміть його зі сковороди і наріжте у вигляді локшини.

Крок - 12
13

Розбавте суміш приготованого раніше жовтка і молока з невеликою кількістю рідини з супу. Вимкніть вогонь і додайте цю суміш в каструлю із загальною масою, добре перемішуючи.

Крок - 13
14

Спробуйте і приправте щі сіллю, чорним меленим перцем і оцтом за бажанням. Додайте в приготовані щі з кропиви підготовлену локшину і посипте свіжомеленим кропом. Смачного!

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Паста карбонара со сливками - покроковий рецепт, фото 1 Паста карбонара со сливками 45 4 3 з 5 - детальніше -
Спагетти с шампиньонами - покроковий рецепт, фото 1 Спагетти с шампиньонами 35 4 2 з 5 - детальніше -
Щука фаршированая - покроковий рецепт, фото 1 Щука фаршированая 90 6 4 з 5 - детальніше -