Для тих, хто бажає сфабрикувати обід на швидку руку, скористайтеся рецептом нескладного і досить скромного варіанту щей зі свіжої капусти без м'яса, який вам, сподіваюся, сподобається і обов'язково буде гідно оцінений як вегетаріанцями так і смаковими естетами. Така страва готується абсолютно без м'яса і навіть не має потреби ні в м'ясному, ні в курячому бульйоні, головне - наявність великої кількості овочів, щоб в результаті вийшло густе, наваристий і ситне вариво. Такі щі мають унікальний смак і аромат, а різноманітність рецептів величезна. Що стосується нашого випадку - це оригінальний спрощений вид гарячого супу, щі без м'яса, з овочів і свіжої капусти. Приготувати його вам не складе абсолютно ніяких труднощів, мінімум клопоту, рецепт легкий і простий.
Щоб відварити такий суп для схуднення почніть приготування його в режимі соте. Для цього, помістіть невеликий сотейник з рослинним маслом на плиту і добре прогрійте.
Додайте в сотейник попередньо очищену від лушпиння і крупно нарізану червону цибулю. Обсмажуйте овоч, постійно помішуючи, поки цибуля не стане м'якою.
Тепер додайте в сотейник заздалегідь очищену від шкірки і нарізану півкільцями моркву, вимиту і дрібно нашатковану селеру. Далі додайте до решти продуктів попередньо вимиті і нарізані досить великими шматками помідори, засипте лавровий лист і томіть вміст кілька хвилин, помішуючи.
Додайте так само в сотейник сіль за смаком, змішані трави (або спеції за смаком), червоні пластівці чилі, зелений соус чилі (або просто нарізаний шматочками зелений перець), червоний перець чилі, кайенский перець (якщо використовується), порошок чорного перцю і добре перемішайте все, до об'єднання інгредієнтів.
Додайте так само заздалегідь вимитий, очищений від нутрощів, а потім нарізаний невеликими скибочками зелений болгарський перець. Помийте під проточною водою, наріжте тонкою соломкою, а потім разом з перцем відправте в сотейник білокачанну капусту. Все добре перемішайте.
Додайте в сотейник воду і закрийте кришку каструлі. Зменшіть вогонь до середнього і томіть страву ще приблизно 20 хвилин, до розм'якшення всіх овочів. Періодично перемішуйте вміст сотейника.
Після цього залиште готові щі без м'яса охолонути протягом 5-7 хвилин і за допомогою ложки з довгою ручкою обережно розлийте в супниці, приправте зеленню за смаком і подавайте гарячими до столу.
Випадкові рецепти