Укр
Рус
Щербет Десерти Французька кухня

Щербет

( 4.7778 4 518 18 оцінок)

3357 - переглядів
25 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Щербет - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо ви любите східні солодощі, приготуйте щербет. За цим рецептом він простий в приготуванні і займає не більше 10 хвилин. Все, що вам потрібно, це сухе молоко, молоко, топлене масло і цукор.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Щербет" (на 100 грам)

  • Білки14.9 гр.
  • Жири27.7 гр.
  • Вуглеводи28.2 гр.
  • Калорії422 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку виберіть ємність, в якій буде застигати щербет. Можна використовувати будь-яку прямокутну форму для випічки або лоток. Ретельно змастіть ємність топленим маслом, інакше щербет може прилипнути.

Крок - 1
02

Тепер приступайте до приготування самого щербета. Візьміть сковорідку, поставте на плиту на маленький вогонь, киньте в неї топлене масло. Нехай потихеньку розтоплюється.

Крок - 2
03

Коли масло повністю розтопиться на розігрітій сковороді, налийте молоко. Воно може бути будь-якої жирності. Обов'язково попередньо закип'ятіть, охолодіть молоко. Добре перемішайте за допомогою лопатки.

Крок - 3
04

Через 1-2 хвилини, коли суміш на сковороді стане гарячою, поступово додайте сухе молоко, щоб не було грудочок. Додавайте повільно, кількома порціями. Якщо побачили грудочки, розбийте їх лопаткою і вони розчиняться в суміші.

Крок - 4
05

Ви можете побачити, що суміш прилипає до сковороди, але в міру приготування, вона придбає іншу консистенцію. Готуйте на слабкому вогні, постійно помішуючи. Через 3-4 хвилини суміш трохи загусне, але варити потрібно довше. Якщо сухе молоко не буде приготовлено належним чином, тоді суміш не сформується в щербет.

Крок - 5
06

Тепер відправте в сковороду цукрову пудру. Не додавайте занадто багато цукру, так як сухе молоко теж має солодкість. Ретельно умішайте пудру лопаткою. Зверніть увагу, що цукор додає рідину в суміш. Готуйте далі і безперервно помішуйте.

Крок - 6
07

Чим довше готуєте, тим густіше стає суміш, зростає в обсязі. Але треба, щоб було ще більш густим. Коли ви побачите, що майбутній щербет досяг консистенції, яку ми шукаємо, схожу на грудку тіста, вимкніть вогонь.

Крок - 7
08

Пересипте суміш щербета в змащену маслом ємність. Надайте йому гарну форму, рівномірно розподіливши. Для цього обов'язково використовуйте ложку або лопатку, а не руки, так як щербет дуже гарячий.

Крок - 8
09

Далі додайте подрібнений мигдаль і фісташки. Можна і не додавати горіхи, але вони надають додатковий смак і привабливий вигляд приготованого щербета. Обережно натисніть на горіхи лопаткою або ложкою, щоб вони добре трималися в щербет. Тепер дайте йому постояти при кімнатній температурі не менше 1 години.

Крок - 9
10

Через годину щербет з сухого молока дуже добре застигне. Обріжте бічну частину для рівного краю. Наріжте щербет будь-якої форми і розміру на ваш вибір. Періодично протирайте ніж, щоб краще різалося. Щербет виходить красивим з апетитною текстурою. Приготуйте і насолоджуйтеся. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Зелений борщ з реберцями - покроковий рецепт, фото 1 Зелений борщ з реберцями 105 5 3 з 5 - детальніше -
Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Курник - покроковий рецепт, фото 1 Курник 110 6 4 з 5 - детальніше -
Домашня ковбаса із індички - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса із індички 120 6 4 з 5 - детальніше -
Глазур дзеркальна - покроковий рецепт, фото 1 Глазур дзеркальна 50 1 3 з 5 - детальніше -
Млинці з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Млинці з капустою 65 3 3 з 5 - детальніше -