Укр
Рус
Щербет Десерти Европейская кухня

Щербет з сухого молока

( 4.8750 4 516 16 оцінок)

2274 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Щербет з сухого молока - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Одним з найсмачніших східних десертів є щербет. Тут наданий рецепт щербета з сухого молока, знаменитого багатьом з дитинства.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Щербет з сухого молока" (на 100 грам)

  • Білки16.4 гр.
  • Жири22.3 гр.
  • Вуглеводи38.6 гр.
  • Калорії418 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розтопіть вершкове масло і відміряйте потрібну кількість. Поставте на плиту сковорідку з товстим дном і антипригарним покриттям. Вилийте туди топлене вершкове масло і розігрійте його на невеликому вогні.

Крок - 1
02

Потім налийте молоко і перемішайте, до більш-менш однорідного стану, нехай трохи підігріється. У підігріте молоко з маслом насипайте невеликими порціями сухе молоко, постійно перемішуючи масу, при цьому розминаючи отримані великі грудочки.

Крок - 2
03

Коли ви додасте все сухе молоко і добре його розмішаєте, наступним інгредієнтом насипте цукрову пудру. Можете висипати всю відразу, або розділити її на кілька підходів. Ретельно умішайте лопаткою цукрову пудру в молочну масу. Не допускайте пригорання маси.

Крок - 3
04

Тепер прийшла черга надати молочно-цукровій масі аромату. Додайте в неї мелений кардамон. Добре все перемішайте. Продовжуйте готувати на слабкому вогні протягом 10-15 хвилин, безперервно мішаючи масу. Під час перемішування придавлюйте масу на дно сковорідки лопаткою, щоб суміш вийшла без грудочок і стала схожою на крем.

Крок - 4
05

Тим часом підготуйте форму або лоток, в який ви будете перекладати масу для щербета. Змастіть дно форми розтопленим маслом, застеліть пергаментним папером, залишаючи края з запасом. Таким чином, буде легко витягувати щербет, а також можна буде його накрити.

Крок - 5
06

Через 10-15 хвилин вимкніть вогонь. Маса для щербета придбала однорідну структуру, не прилипає до сковороди, має приємний аромат і жовтуватий колір. Дайте їй трохи охолонути. Перекладіть масу в форму, застелену пергаментом. Розрівняйте поверхню, і сформуйте прямокутник.

Крок - 6
07

Посипте щербет очищеними і подрібненими фісташками. Трохи вдавіть їх в тісто лопаткою. Якщо ви не любите фісташки, можна застосувати в цьому рецепті і інші види горіхів (і в більшій кількості) на ваш розсуд. Накрийте щербет краями пергаменту і залиште при кімнатній температурі на 1 годину. За цей час він добре застигне.

Крок - 7
08

Готовий щербет, вийміть з форми і покладіть на обробну поверхню. Наріжте гострим ножем на шматочки бажаної форми і подавайте частування. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник 55 5 3 з 5 - детальніше -
Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Цукерки солона карамель - покроковий рецепт, фото 1 Цукерки солона карамель 50 3 3 з 5 - детальніше -
Сухий хворост - покроковий рецепт, фото 1 Сухий хворост 50 3 3 з 5 - детальніше -
Рисовий суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Рисовий суп з куркою 95 4 3 з 5 - детальніше -