Укр
Рус
Щербет Десерти Російська кухня

Щербет морозиво

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

2255 - переглядів
55 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Щербет морозиво - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Охолоджувати

опис

Різновидів морозива дуже багато, на всі смаки є свої варіанти: чисто з молокопродуктів або ж зі всілякими добавками, в вафельних стаканчиках або вакуумних упаковках. А ще серед усього цього достатку гідне місце займає легкий варіант морозива, до складу якого не входять ніякі молочні продукти, - щербет. Як правило, щербет морозиво готується з ягід, фруктів або ж фруктово - ягідних сумішей і сортів такого лакомства безліч. Пропоную свій рецепт цього десерту, завдяки якому ви зможете приготувати такий солодкий десерт у себе вдома, хоча в ньому одними ягодами ми не обмежимося.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Щербет морозиво" (на 100 грам)

  • Білки2.6 гр.
  • Жири11.3 гр.
  • Вуглеводи16.6 гр.
  • Калорії184 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготувати щербет морозиво під силу навіть самій юній господині, головне мати у себе в запасі фрукти або улюблені ягоди. Насправді - це просто, досить швидко і головне, смачно. У нашому варіанті приготування такого морозива будемо використовувати полуницю, до речі, цілком можуть підійти і заморожені ягоди, але тоді потрібно дати обов'язково стекти рідини, щоб десерт не був водянистим. Загалом, полуницю нарізаємо навпіл і поміщаємо в блендер. Перебиваємо ягоди в пюре, переливаємо в глибоку ємність і охолоджуємо протягом 30 хвилин.

Крок - 1
02

У глибоку миску вливаємо вершки і збиваємо за допомогою вінчика в густу масу.

Крок - 2
03

Потім додаємо туди ж згущене молоко і знову беремося за міксер. Збиваємо вершки зі згущеним молоком до густих піків і нарешті вливаємо в цю масу охолоджене полуничне пюре.

Крок - 3
04

Перемішуємо ці інгредієнти за допомогою кулінарної лопатки до утворення однорідної маси. Вливаємо сюди трохи полуничного екстракту і знову добре перемішуємо.

Крок - 4
05

Тепер додаємо в миску кілька крапель харчового барвника червоного кольору і все змішуємо вінчиками міксера. Приготовану масу перекладаємо в контейнер, розправляємо лопаткою рівномірно по всій поверхні і накриваємо листом пергаменту.

Крок - 5
06

Після цього накриваємо форму фольгою і загортаємо акуратно по краях, таким чином, як би, герметизуя. Відправляємо контейнер з приготовленою масою в холодильник на 6 годин або ж на ніч.

Крок - 6
07

Після закінчення цього часу дістаємо десерт з холодильника, відкриваємо контейнер і десертною ложкою накладаємо щербет морозиво красивими рівномірними кульками на тарілку. Перед подачею на стіл можна прикрасити наше лакомство ягідками полуниці.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -
Пшенична каша - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Зрази з грибами на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Зрази з грибами на сковороді 60 6 3 з 5 - детальніше -
Рулетики з індички з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики з індички з начинкою 55 3 3 з 5 - детальніше -
Лазанья з фаршем в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з фаршем в духовці 45 3 3 з 5 - детальніше -