Різновидів морозива дуже багато, на всі смаки є свої варіанти: чисто з молокопродуктів або ж зі всілякими добавками, в вафельних стаканчиках або вакуумних упаковках. А ще серед усього цього достатку гідне місце займає легкий варіант морозива, до складу якого не входять ніякі молочні продукти, - щербет. Як правило, щербет морозиво готується з ягід, фруктів або ж фруктово - ягідних сумішей і сортів такого лакомства безліч. Пропоную свій рецепт цього десерту, завдяки якому ви зможете приготувати такий солодкий десерт у себе вдома, хоча в ньому одними ягодами ми не обмежимося.
Приготувати щербет морозиво під силу навіть самій юній господині, головне мати у себе в запасі фрукти або улюблені ягоди. Насправді - це просто, досить швидко і головне, смачно. У нашому варіанті приготування такого морозива будемо використовувати полуницю, до речі, цілком можуть підійти і заморожені ягоди, але тоді потрібно дати обов'язково стекти рідини, щоб десерт не був водянистим. Загалом, полуницю нарізаємо навпіл і поміщаємо в блендер. Перебиваємо ягоди в пюре, переливаємо в глибоку ємність і охолоджуємо протягом 30 хвилин.
У глибоку миску вливаємо вершки і збиваємо за допомогою вінчика в густу масу.
Потім додаємо туди ж згущене молоко і знову беремося за міксер. Збиваємо вершки зі згущеним молоком до густих піків і нарешті вливаємо в цю масу охолоджене полуничне пюре.
Перемішуємо ці інгредієнти за допомогою кулінарної лопатки до утворення однорідної маси. Вливаємо сюди трохи полуничного екстракту і знову добре перемішуємо.
Тепер додаємо в миску кілька крапель харчового барвника червоного кольору і все змішуємо вінчиками міксера. Приготовану масу перекладаємо в контейнер, розправляємо лопаткою рівномірно по всій поверхні і накриваємо листом пергаменту.
Після цього накриваємо форму фольгою і загортаємо акуратно по краях, таким чином, як би, герметизуя. Відправляємо контейнер з приготовленою масою в холодильник на 6 годин або ж на ніч.
Після закінчення цього часу дістаємо десерт з холодильника, відкриваємо контейнер і десертною ложкою накладаємо щербет морозиво красивими рівномірними кульками на тарілку. Перед подачею на стіл можна прикрасити наше лакомство ягідками полуниці.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти