Якщо ви любите східні солодощі, приготуйте щербет. За цим рецептом він простий в приготуванні і займає не більше 10 хвилин. Все, що вам потрібно, це сухе молоко, молоко, топлене масло і цукор.
Спочатку виберіть ємність, в якій буде застигати щербет. Можна використовувати будь-яку прямокутну форму для випічки або лоток. Ретельно змастіть ємність топленим маслом, інакше щербет може прилипнути.
Тепер приступайте до приготування самого щербета. Візьміть сковорідку, поставте на плиту на маленький вогонь, киньте в неї топлене масло. Нехай потихеньку розтоплюється.
Коли масло повністю розтопиться на розігрітій сковороді, налийте молоко. Воно може бути будь-якої жирності. Обов'язково попередньо закип'ятіть, охолодіть молоко. Добре перемішайте за допомогою лопатки.
Через 1-2 хвилини, коли суміш на сковороді стане гарячою, поступово додайте сухе молоко, щоб не було грудочок. Додавайте повільно, кількома порціями. Якщо побачили грудочки, розбийте їх лопаткою і вони розчиняться в суміші.
Ви можете побачити, що суміш прилипає до сковороди, але в міру приготування, вона придбає іншу консистенцію. Готуйте на слабкому вогні, постійно помішуючи. Через 3-4 хвилини суміш трохи загусне, але варити потрібно довше. Якщо сухе молоко не буде приготовлено належним чином, тоді суміш не сформується в щербет.
Тепер відправте в сковороду цукрову пудру. Не додавайте занадто багато цукру, так як сухе молоко теж має солодкість. Ретельно умішайте пудру лопаткою. Зверніть увагу, що цукор додає рідину в суміш. Готуйте далі і безперервно помішуйте.
Чим довше готуєте, тим густіше стає суміш, зростає в обсязі. Але треба, щоб було ще більш густим. Коли ви побачите, що майбутній щербет досяг консистенції, яку ми шукаємо, схожу на грудку тіста, вимкніть вогонь.
Пересипте суміш щербета в змащену маслом ємність. Надайте йому гарну форму, рівномірно розподіливши. Для цього обов'язково використовуйте ложку або лопатку, а не руки, так як щербет дуже гарячий.
Далі додайте подрібнений мигдаль і фісташки. Можна і не додавати горіхи, але вони надають додатковий смак і привабливий вигляд приготованого щербета. Обережно натисніть на горіхи лопаткою або ложкою, щоб вони добре трималися в щербет. Тепер дайте йому постояти при кімнатній температурі не менше 1 години.
Через годину щербет з сухого молока дуже добре застигне. Обріжте бічну частину для рівного краю. Наріжте щербет будь-якої форми і розміру на ваш вибір. Періодично протирайте ніж, щоб краще різалося. Щербет виходить красивим з апетитною текстурою. Приготуйте і насолоджуйтеся. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти