Укр
Рус
Шаурма Закуски Східна кухня

Шаверма в лаваші з куркою в домашніх умовах

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

835 - переглядів
50 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Шаверма в лаваші з куркою в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Сьогодні ділимося з вами, супер простим рецептом шаверми в лаваші з куркою. Як ви знаєте, ця соковита страва дуже різноманітна і дуже смачна і поживна.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шаверма в лаваші з куркою в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки10.8 гр.
  • Жири4.5 гр.
  • Вуглеводи14.6 гр.
  • Калорії151 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибокій ємності змішайте всі необхідні продукти для маринаду курки. А це: очищений від шкірки і натертий на дрібну терку імбир, паприку, гарам-масала, мелений кмин, куркуму, мелений перець чилі, сіль.

Крок - 1
02

До спецій додайте свіжовичавлений лимонний сік, нежирний йогурт. Ретельно перемішайте інгредієнти маринаду ложкою.

Крок - 2
03

Куряче філе сполосніть водою і наріжте невеликими шматочками. Нарізані шматочки курячого м'яса перекладіть в ємність з маринадом і полийте оливковою олією.

Крок - 3
04

Перемішайте м'ясо з маринадом. Накрийте ємність харчовою плівкою і залиште м'ясо маринуватися 15-20 хвилин, але час можна збільшити і до 2 годин, тоді м'ясо просочиться усіма ароматами спецій набагато краще.

Крок - 4
05

Тим часом підготуйте овочі. Наріжте тонко капусту. Вимийте огірок. Зніміть з нього шкірку за допомогою овочечистки. Потім наріжте брусочками.

Крок - 5
06

Помідори також промийте водою. Розріжте на чотири частини. Поки все відкладіть.

Крок - 6
07

Також приготуйте соус. У невелику миску покладіть: йогурт, майонез, дрібно нарізану зелень кінзи, нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю, часниковий порошок і сіль за смаком. Перемішайте всі інгредієнти. Поставте в холодильник.

Крок - 7
08

А зараз потрібно підсмажити промариноване куряче м'ясо. Поставте на середній вогонь глибоку сковороду. Налийте трохи оливкового масла і розігрійте.

Крок - 8
09

На розігріту сковороду викладіть мариноване філе. Готуйте близько 7-10 хвилин, поки м'ясо не стане м'яким, і зі сковороди не випарується вся рідина. Коли м'ясо приготується, зніміть сковорідку з вогню.

Крок - 9
10

На робочу, рівну поверхню покладіть лаваш. Змастіть його рясно соусом. На соус покладіть невелику кількість нашаткованої капусти (замість капусти можна покласти латук або інший вид листя салату).

Крок - 10
11

На капусту викладіть брусочки огірка і нарізані помідори черрі. Зверху на овочі покладіть шматочки м'якої, ароматної курочки і полийте соусом.

Крок - 11
12

Загорніть лаваш з овочами і м'ясом в рулет. Наповніть інші лаваші аналогічною начинкою. Підсмажте шаверму на гриль установці або використовуйте сковороду-гриль з обох сторін, до появи характерних зажарених смужок.

Крок - 12
13

Шаверма в лаваші з куркою в домашніх умовах готова. Подавайте теплою, розрізавши навпіл. Смачного.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -
Свинячі ніжки - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі ніжки 5 4 3 з 5 - детальніше -
Свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча печінка 35 3 2 з 5 - детальніше -
Класичний картопляний салат - покроковий рецепт, фото 1 Класичний картопляний салат 50 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шашлик з курки на мангалі - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курки на мангалі 75 4 3 з 5 - детальніше -
Макарони з плавленим сиром - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з плавленим сиром 40 4 3 з 5 - детальніше -
Чебуреки хрусткі - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки хрусткі 50 2 3 з 5 - детальніше -