Це апетитна і досить смачна страва, ну а з урахуванням того, що готувати її ми будемо з доступних продуктів, то можемо бути спокійні в її якості, на відміну від магазинної шаурми. У цьому нехитрому рецепті шаурми з грибами ми будемо використовувати печериці, помідори і інші не менш смачні інгредієнти.
В першу чергу промийте під проточною водою качан червоної капусти (вибирайте невеликого розміру, так листя будуть не жорсткі) і на обробній дошці дрібно її наріжте. Потім відправте подрібнену капусту в глибоку миску, полийте свіжовичавленим соком лимона, додайте трохи яблучного оцту. Потім трохи присоліть капусту і руками добре перемішайте, прим'яв, відставте на час в сторону.
А самі очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її тонкими півкільцями. Потім помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і максимально прогрійте. Подрібнену цибулю викладіть в розпечене масло.
Далі промийте під проточною водою печериці (в цьому рецепті краще використовувати розміром більше) і наріжте досить великими шматками. Викладіть нарізані гриби в сковорідку до цибулі і починайте обсмажувати, постійно помішуючи.
Після того, як вода з грибів в сковорідці повністю випарується, додайте в неї рослинне масло, приправте вміст сухим кмином, меленою корицею.
Потім посипте гриби з цибулею сухою паприкою і чебрецем, залийте в сковорідку соєвий соус, додайте трохи соусу чілі, яблучного оцту і ретельно все перемішайте. Обсмажуйте овочі до розм'якшення цибулі і появи коричневого кольору на грибах. Потім зніміть сковороду з плити і залиште трохи охолонути.
Далі приступайте до формування самої страви. Для цього на обробну дошку викладіть тонкий круглий лаваш, на нього укладіть заздалегідь вимиті, просушені і крупно нарізані листя салату.
Потім викладіть червону капусту і поверх розмістіть раніше обсмажені гриби з цибулею.
Тепер помийте під проточною водою червоні помідори і на обробній дошці наріжте тонкими кільцями. Викладіть нарізані помідори поверх шару грибів і полийте соусом, до складу якого входить йогурт і кілька зубчиків видавленого через чеснокодавку часнику.
Далі посипте все заздалегідь помитою і дрібно нашаткованою зеленню петрушки, а потім загорніть лаваш, сховавши начинку всередині і утворивши так званий рулет.
Оберніть приготовлену шаурму з грибами в спеціальний папір (щоб зручно було тримати) і пригощайте своїх рідних. Або ж викладіть на гарне блюдо і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти