Укр
Рус
Шаурма Другі страви Вірменська кухня

Шаурма з грибами

( 4.8333 4 512 12 оцінок)

1629 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Шаурма з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Це апетитна і досить смачна страва, ну а з урахуванням того, що готувати її ми будемо з доступних продуктів, то можемо бути спокійні в її якості, на відміну від магазинної шаурми. У цьому нехитрому рецепті шаурми з грибами ми будемо використовувати печериці, помідори і інші не менш смачні інгредієнти.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шаурма з грибами " (на 100 грам)

  • Білки3.8 гр.
  • Жири0.9 гр.
  • Вуглеводи17.3 гр.
  • Калорії96 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу промийте під проточною водою качан червоної капусти (вибирайте невеликого розміру, так листя будуть не жорсткі) і на обробній дошці дрібно її наріжте. Потім відправте подрібнену капусту в глибоку миску, полийте свіжовичавленим соком лимона, додайте трохи яблучного оцту. Потім трохи присоліть капусту і руками добре перемішайте, прим'яв, відставте на час в сторону.

Крок - 1
02

А самі очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її тонкими півкільцями. Потім помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і максимально прогрійте. Подрібнену цибулю викладіть в розпечене масло.

Крок - 2
03

Далі промийте під проточною водою печериці (в цьому рецепті краще використовувати розміром більше) і наріжте досить великими шматками. Викладіть нарізані гриби в сковорідку до цибулі і починайте обсмажувати, постійно помішуючи.

Крок - 3
04

Після того, як вода з грибів в сковорідці повністю випарується, додайте в неї рослинне масло, приправте вміст сухим кмином, меленою корицею.

Крок - 4
05

Потім посипте гриби з цибулею сухою паприкою і чебрецем, залийте в сковорідку соєвий соус, додайте трохи соусу чілі, яблучного оцту і ретельно все перемішайте. Обсмажуйте овочі до розм'якшення цибулі і появи коричневого кольору на грибах. Потім зніміть сковороду з плити і залиште трохи охолонути.

Крок - 5
06

Далі приступайте до формування самої страви. Для цього на обробну дошку викладіть тонкий круглий лаваш, на нього укладіть заздалегідь вимиті, просушені і крупно нарізані листя салату.

Крок - 6
07

Потім викладіть червону капусту і поверх розмістіть раніше обсмажені гриби з цибулею.

Крок - 7
08

Тепер помийте під проточною водою червоні помідори і на обробній дошці наріжте тонкими кільцями. Викладіть нарізані помідори поверх шару грибів і полийте соусом, до складу якого входить йогурт і кілька зубчиків видавленого через чеснокодавку часнику.

Крок - 8
09

Далі посипте все заздалегідь помитою і дрібно нашаткованою зеленню петрушки, а потім загорніть лаваш, сховавши начинку всередині і утворивши так званий рулет.

Крок - 9
10

Оберніть приготовлену шаурму з грибами в спеціальний папір (щоб зручно було тримати) і пригощайте своїх рідних. Або ж викладіть на гарне блюдо і подавайте до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Локшина домашня - покроковий рецепт, фото 1 Локшина домашня 40 4 3 з 5 - детальніше -
Теплий пісний салат з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Теплий пісний салат з квасолею 75 4 2 з 5 - детальніше -
Салат Миттєвий - покроковий рецепт, фото 1 Салат Миттєвий 20 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат нісуаз зі свіжого тунця - покроковий рецепт, фото 1 Салат нісуаз зі свіжого тунця 45 5 3 з 5 - детальніше -
Профітролі закусочні - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі закусочні 50 3 3 з 5 - детальніше -
Кимчи по південнокорейському - покроковий рецепт, фото 1 Кимчи по південнокорейському 45 3 3 з 5 - детальніше -