Легко відтворити одну з найпопулярніших в світі вуличних страв - шаурму з куркою. Шаурма - це близькосхідна страва. Це тонко нарізане смажене м'ясо (баранина, курка, індичка або телятина), загорнуте в тортилью або тонкий лаваш. Приготуємо шаурму в домашніх умовах і здивуємо рідних і близьких.
Для початку займіться підготовкою м'яса. Куряче стегно відокремте від кістки і видаліть шкірку. Поріжте м'ясо на невеликі шматки і помістіть в невелику миску.
Далі посипте курку сухою куркумою і паприкою. Приперчіть чорним меленим перцем, приправте чебрецем, подрібненим мускатним горіхом і добре посоліть.
Потім очистіть від лушпиння, видавіть через чеснокодавку і відправте до м'яса часник. Додайте так само як можна дрібніше подрібнений корінь імбиру.
Далі полийте куряче м'ясо раніше приготованим бульйоном, оливковою олією (можна використовувати рослинну) і за допомогою кухонних лопаток або просто руками ретельно перемішайте шматки в спеціях. Потім накрийте ємність кришкою і відправте на пів години в холодне місце.
Тепер викладіть замариновані шматки курки на попередньо застелений пергаментним папером неглибокий деко. Потім відправте лист з м'ясом в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і запікайте до повної готовності курки і появи в ній легкої золотистої скоринки (близько 20 хвилин). Далі викладіть запечене м'ясо на обробну дошку і наріжте маленькими шматочками.
Тепер займіться приготуванням спеціального соусу для майбутнього страви. Для цього в неглибоку миску залийте високої жирності майонез. Додайте кетчуп (можна використовувати густий томатний соус), посипте сухим кайєнським перцем і ретельно все перемішайте до утворення однорідної суміші.
Далі приступайте до приготування самої страви. Лист тортилья укладіть на плоску тарілку і змастіть рясно раніше підготовленим соусом.
Потім ближче до краю аркуша покладіть заздалегідь вимитий обсушенний лист салату. Далі на салат помістіть попередньо вимитий і нарізаний тонкою соломкою свіжий огірок.
Тепер помийте під проточною водою, промокніть паперовим рушником, наріжте на обробній дошці тонкою соломкою, а потім покладіть поверх огірка помідор. Додайте заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану півкільцями червону цибулю.
Додайте раніше нарізані шматки курки, посипте все нашаткованою зеленню петрушки і полийте раніше приготовленим соусом.
Потім загорніть тортилью, сформувавши так званий човник з начинкою, і подавайте шаурму, приготовлену в домашніх умовах до обіднього столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти