Укр
Рус
Шаурма Другі страви Азербайджанська кухня

Шаурма в домашніх умовах

( 4.7692 4 513 13 оцінок)

1841 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Шаурма в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Легко відтворити одну з найпопулярніших в світі вуличних страв - шаурму з куркою. Шаурма - це близькосхідна страва. Це тонко нарізане смажене м'ясо (баранина, курка, індичка або телятина), загорнуте в тортилью або тонкий лаваш. Приготуємо шаурму в домашніх умовах і здивуємо рідних і близьких.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шаурма в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки3.7 гр.
  • Жири3.8 гр.
  • Вуглеводи2.1 гр.
  • Калорії61 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться підготовкою м'яса. Куряче стегно відокремте від кістки і видаліть шкірку. Поріжте м'ясо на невеликі шматки і помістіть в невелику миску.

Крок - 1
02

Далі посипте курку сухою куркумою і паприкою. Приперчіть чорним меленим перцем, приправте чебрецем, подрібненим мускатним горіхом і добре посоліть.

Крок - 2
03

Потім очистіть від лушпиння, видавіть через чеснокодавку і відправте до м'яса часник. Додайте так само як можна дрібніше подрібнений корінь імбиру.

Крок - 3
04

Далі полийте куряче м'ясо раніше приготованим бульйоном, оливковою олією (можна використовувати рослинну) і за допомогою кухонних лопаток або просто руками ретельно перемішайте шматки в спеціях. Потім накрийте ємність кришкою і відправте на пів години в холодне місце.

Крок - 4
05

Тепер викладіть замариновані шматки курки на попередньо застелений пергаментним папером неглибокий деко. Потім відправте лист з м'ясом в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і запікайте до повної готовності курки і появи в ній легкої золотистої скоринки (близько 20 хвилин). Далі викладіть запечене м'ясо на обробну дошку і наріжте маленькими шматочками.

Крок - 5
06

Тепер займіться приготуванням спеціального соусу для майбутнього страви. Для цього в неглибоку миску залийте високої жирності майонез. Додайте кетчуп (можна використовувати густий томатний соус), посипте сухим кайєнським перцем і ретельно все перемішайте до утворення однорідної суміші.

Крок - 6
07

Далі приступайте до приготування самої страви. Лист тортилья укладіть на плоску тарілку і змастіть рясно раніше підготовленим соусом.

Крок - 7
08

Потім ближче до краю аркуша покладіть заздалегідь вимитий обсушенний лист салату. Далі на салат помістіть попередньо вимитий і нарізаний тонкою соломкою свіжий огірок.

Крок - 8
09

Тепер помийте під проточною водою, промокніть паперовим рушником, наріжте на обробній дошці тонкою соломкою, а потім покладіть поверх огірка помідор. Додайте заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану півкільцями червону цибулю.

Крок - 9
10

Додайте раніше нарізані шматки курки, посипте все нашаткованою зеленню петрушки і полийте раніше приготовленим соусом.

Крок - 10
11

Потім загорніть тортилью, сформувавши так званий човник з начинкою, і подавайте шаурму, приготовлену в домашніх умовах до обіднього столу.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -
Сосиски в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Сосиски в духовці 65 7 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти