Укр
Рус
Мясо Другі страви Російська кухня

Шашлик зі свинини

( 4.8235 4 517 17 оцінок)

1690 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На мангалі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Приготувати шашлик зі свинини - справа нескладна, але піддається така задача не всім. Здавалося б, що можна зіпсувати смак хорошого м'яса, але все ж як зробити його насиченим і дійсно хорошим знають не всі. Тому ми підготували для вас простий, але дуже вдалий рецепт шашлику зі свинини. Свиняче м'ясо м'яке, ніжне, не володіє яскраво вираженим запахом, досить жирне, тому воно прекрасно піддається будь-яким видам готування. А шашлик зі свинини - це один з найкращих варіантів використання цього м'яса. Ароматне, соковите і дуже смачне, воно не залишить байдужим гурманів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шашлик зі свинини" (на 100 грам)

  • Білки10.9 гр.
  • Жири15.9 гр.
  • Вуглеводи1.8 гр.
  • Калорії199 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Головним звичайно ж є вибір м'яса. Для шашлику ідеально підходить м'якоть зі свинячої шиї. Це м'ясо досить м'яке, але головне в ньому присутні жирові прошарки, що дозволяє йому зберегти соковитість і м'якість під час обсмажування. Також варто використовувати м'ясо кімнатної температури, тому попередньо його краще дістати з холодильника. Перед тим, як готувати шашлик, свинину звичайно ж потрібно промити водою і підсушити паперовими рушниками.

Крок - 1
02

Тепер приступимо до нарізки. Це теж важливий момент, адже для шашлику потрібно робити шматки м'яса не занадто великими, щоб воно як слід присмажився, але і не маленькими, щоб його не засушити. Ідеальними шматочками вважаються частини розміром з куряче яйце.

Крок - 2
03

Після того, як ми наріжемо м'ясо, складаємо його в окрему ємність, солимо і перчимо до смаку. Також чистимо від лушпиння велику цибулину, миємо її, а потім натираємо на дрібній тертці і додаємо до м'яса.

Крок - 3
04

Далі миємо лимон і видавлюємо з нього сік, який теж додаємо в миску з м'ясом. Також кидаємо мелену паприку, наливаємо оливкову олію і добре перемішуємо, щоб кожен шматочок свинини просочився спеціями. Тепер накриємо м'ясо кришкою або харчовою плівкою і залишимо маринуватися на пару годин.

Крок - 4
05

А тим часом підготуємо мангал або багаття, дивлячись на чому будемо готувати наш шашлик. Поки вугілля як слід прогорять, якраз підійде і м'ясо. Пропонуємо розбавити наш шашлик ще парочкою інгредієнтів, які будуть гармонійно з ним виглядати. Отже, очистимо червону цибулю і крупно її нарізаємо.

Крок - 5
06

Також очистимо від насіння всередині і теж нарізаємо на великі часточки болгарський перець. Щоб шашлик виглядав ще смачніше і нарядно, рекомендуємо використовувати перець різних кольорів.

Крок - 6
07

Нанизуємо наш шашлик на шампури упереміш з часточками перцю і цибулі, а потім відправляємо готуватися. Для того, щоб свинина ідеально присмажилася, досить готувати м'ясо по 6-7 хвилин з кожного боку. Не варто постійно вертіти шампура, досить перевернути їх всього один раз.

Крок - 7
08

Для тих, хто не особливо вітає овочі на грилі, можете нанизати на шампур тільки м'ясо і приготувати шашлик в чистому вигляді. Подати таку вишукану страву можна на лаваші. Шашлик зі свинини - страва, яка завжди на ура сприймається, і цей рецепт точно вам знадобиться, щоб порадувати себе і друзів відмінною м'ясною стравою.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Галушки - покроковий рецепт, фото 1 Галушки 40 5 3 з 5 - детальніше -
Шлуночки курячі по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Шлуночки курячі по-корейськи 120 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат з шинкою шарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з шинкою шарами 45 5 3 з 5 - детальніше -
Французькі круасани - покроковий рецепт, фото 1 Французькі круасани 65 1 3 з 5 - детальніше -
Тарталетки з грибною начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з грибною начинкою 40 1 2 з 5 - детальніше -