Приготувати шашлик зі свинини - справа нескладна, але піддається така задача не всім. Здавалося б, що можна зіпсувати смак хорошого м'яса, але все ж як зробити його насиченим і дійсно хорошим знають не всі. Тому ми підготували для вас простий, але дуже вдалий рецепт шашлику зі свинини. Свиняче м'ясо м'яке, ніжне, не володіє яскраво вираженим запахом, досить жирне, тому воно прекрасно піддається будь-яким видам готування. А шашлик зі свинини - це один з найкращих варіантів використання цього м'яса. Ароматне, соковите і дуже смачне, воно не залишить байдужим гурманів.
Головним звичайно ж є вибір м'яса. Для шашлику ідеально підходить м'якоть зі свинячої шиї. Це м'ясо досить м'яке, але головне в ньому присутні жирові прошарки, що дозволяє йому зберегти соковитість і м'якість під час обсмажування. Також варто використовувати м'ясо кімнатної температури, тому попередньо його краще дістати з холодильника. Перед тим, як готувати шашлик, свинину звичайно ж потрібно промити водою і підсушити паперовими рушниками.
Тепер приступимо до нарізки. Це теж важливий момент, адже для шашлику потрібно робити шматки м'яса не занадто великими, щоб воно як слід присмажився, але і не маленькими, щоб його не засушити. Ідеальними шматочками вважаються частини розміром з куряче яйце.
Після того, як ми наріжемо м'ясо, складаємо його в окрему ємність, солимо і перчимо до смаку. Також чистимо від лушпиння велику цибулину, миємо її, а потім натираємо на дрібній тертці і додаємо до м'яса.
Далі миємо лимон і видавлюємо з нього сік, який теж додаємо в миску з м'ясом. Також кидаємо мелену паприку, наливаємо оливкову олію і добре перемішуємо, щоб кожен шматочок свинини просочився спеціями. Тепер накриємо м'ясо кришкою або харчовою плівкою і залишимо маринуватися на пару годин.
А тим часом підготуємо мангал або багаття, дивлячись на чому будемо готувати наш шашлик. Поки вугілля як слід прогорять, якраз підійде і м'ясо. Пропонуємо розбавити наш шашлик ще парочкою інгредієнтів, які будуть гармонійно з ним виглядати. Отже, очистимо червону цибулю і крупно її нарізаємо.
Також очистимо від насіння всередині і теж нарізаємо на великі часточки болгарський перець. Щоб шашлик виглядав ще смачніше і нарядно, рекомендуємо використовувати перець різних кольорів.
Нанизуємо наш шашлик на шампури упереміш з часточками перцю і цибулі, а потім відправляємо готуватися. Для того, щоб свинина ідеально присмажилася, досить готувати м'ясо по 6-7 хвилин з кожного боку. Не варто постійно вертіти шампура, досить перевернути їх всього один раз.
Для тих, хто не особливо вітає овочі на грилі, можете нанизати на шампур тільки м'ясо і приготувати шашлик в чистому вигляді. Подати таку вишукану страву можна на лаваші. Шашлик зі свинини - страва, яка завжди на ура сприймається, і цей рецепт точно вам знадобиться, щоб порадувати себе і друзів відмінною м'ясною стравою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти