Укр
Рус
Шашлик Другі страви Українська кухня

Шашлик зі свинини на мінеральній воді

( 4.7500 4 516 16 оцінок)
1383 - переглядів
65 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Шашлик зі свинини на мінеральній воді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На мангалі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Представляємо вашій увазі простий, але дуже вдалий рецепт шашлику зі свинини на мінеральній воді. Шашлик - це страва, яка не вийде з моди ніколи, адже добре приготоване м'ясо ще не залишало байдужим любителів смачно поїсти. Шашлик - це не просто м'ясна страва, це цілий ритуал, який має величезну популярність по всьому світу. Багато хто вважає, що головне в приготуванні шашлику - це якісний маринад. Ми згодні з цим твердженням, але вважаємо, що не завжди потрібно вигадувати якісь оригінальні і мудрі рецепти.

Інгредієнти

  • Свинина 2 кг.
  • Цибуля 4 шт.
  • Коріандр 2 ст.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Сіль 1 1/2 ст.л
  • Вода мінеральна 500 мл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Звичайно ж, найважливішою умовою в успіху шикарної страви є правильний вибір м'яса, воно повинно бути свіжим і ні в якому разі не замороженим. Візьмемо хороший шматок свинини, найкраще, ошийок або частину окосту. Насамперед добре промиваємо м'ясо тепленькою водичкою і обсушуємо паперовими рушниками.

Крок - 1
02

Потім обрізаємо всі плівки і зайві прошарки жиру, а м'ясо в свою чергу нарізаємо порційними шматочками, приблизно однакового розміру, і складаємо у велику глибоку миску.

Крок - 2
03

Тепер нам обов'язково знадобиться цибуля. Тому чистимо великі цибулини від лушпиння, обполіскуємо прохолодною водою і після цього ріжемо великими півкільцями.

Крок - 3
04

Нарізану цибулю викладаємо теж в миску поверх м'яса. Після цього посипаємо зверху меленим коріандром, а також свіжомеленою перцем. Тепер м'ясо з цибулею добре солимо і починаємо акуратно перемішувати.

Крок - 4
05

Змішуємо до тих пір, поки м'ясо рівномірно перемішається з цибулею. На цьому етапі вливаємо трохи мінеральної води і знову перемішуємо. Додаємо ще трохи коріандру і мінеральної води і ще раз змішуємо з м'ясом.

Крок - 5
06

Тепер накриваємо каструлю кришкою або харчовою плівкою і залишаємо маринуватися. На це у нас має піти не менше 6 годин, це оптимальний час для того, щоб м'ясо добре просочилося маринадом.

Крок - 6
07

По закінченню цього часу приступаємо до підготовки шашлику. В першу чергу розпалюємо мангал і починаємо нанизувати на шампури замариноване м'ясо.

Крок - 7
08

Після того, як всі шматочки свинини надіті на шампура, викладаємо їх на вугілля і починаємо смажити шашлик. Готуємо приблизно 15 хвилин, потім перевертаємо на інший бік і підсмажуємо ще стільки ж.

Крок - 8
09

Шампура з готовим м'ясом перекладаємо на тарілку і можна запрошувати гостей до столу. Ароматний, золотистий шашлик зі свинини на мінеральній воді з відмінним смаком і неймовірним запахом обов'язково здивує ваших їдців.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шашлык из говядины - покроковий рецепт, фото 1 Шашлык из говядины 40 3 2 з 5 - детальніше -
Шашлык из креветок - покроковий рецепт, фото 1 Шашлык из креветок 60 4 2 з 5 - детальніше -
Шашлык из свинины - покроковий рецепт, фото 1 Шашлык из свинины 50 4 3 з 5 - детальніше -
Шашлык из грибов - покроковий рецепт, фото 1 Шашлык из грибов 50 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шашлык из курицы в майонезе - покроковий рецепт, фото 1 Шашлык из курицы в майонезе 60 4 3 з 5 - детальніше -
Салат цезарь из морепродуктов - покроковий рецепт, фото 1 Салат цезарь из морепродуктов 55 6 3 з 5 - детальніше -
Постная нутелла - покроковий рецепт, фото 1 Постная нутелла 60 2 3 з 5 - детальніше -