Представляємо вашій увазі простий, але дуже вдалий рецепт шашлику зі свинини на мінеральній воді. Шашлик - це страва, яка не вийде з моди ніколи, адже добре приготоване м'ясо ще не залишало байдужим любителів смачно поїсти. Шашлик - це не просто м'ясна страва, це цілий ритуал, який має величезну популярність по всьому світу. Багато хто вважає, що головне в приготуванні шашлику - це якісний маринад. Ми згодні з цим твердженням, але вважаємо, що не завжди потрібно вигадувати якісь оригінальні і мудрі рецепти.
Звичайно ж, найважливішою умовою в успіху шикарної страви є правильний вибір м'яса, воно повинно бути свіжим і ні в якому разі не замороженим. Візьмемо хороший шматок свинини, найкраще, ошийок або частину окосту. Насамперед добре промиваємо м'ясо тепленькою водичкою і обсушуємо паперовими рушниками.
Потім обрізаємо всі плівки і зайві прошарки жиру, а м'ясо в свою чергу нарізаємо порційними шматочками, приблизно однакового розміру, і складаємо у велику глибоку миску.
Тепер нам обов'язково знадобиться цибуля. Тому чистимо великі цибулини від лушпиння, обполіскуємо прохолодною водою і після цього ріжемо великими півкільцями.
Нарізану цибулю викладаємо теж в миску поверх м'яса. Після цього посипаємо зверху меленим коріандром, а також свіжомеленою перцем. Тепер м'ясо з цибулею добре солимо і починаємо акуратно перемішувати.
Змішуємо до тих пір, поки м'ясо рівномірно перемішається з цибулею. На цьому етапі вливаємо трохи мінеральної води і знову перемішуємо. Додаємо ще трохи коріандру і мінеральної води і ще раз змішуємо з м'ясом.
Тепер накриваємо каструлю кришкою або харчовою плівкою і залишаємо маринуватися. На це у нас має піти не менше 6 годин, це оптимальний час для того, щоб м'ясо добре просочилося маринадом.
По закінченню цього часу приступаємо до підготовки шашлику. В першу чергу розпалюємо мангал і починаємо нанизувати на шампури замариноване м'ясо.
Після того, як всі шматочки свинини надіті на шампура, викладаємо їх на вугілля і починаємо смажити шашлик. Готуємо приблизно 15 хвилин, потім перевертаємо на інший бік і підсмажуємо ще стільки ж.
Шампура з готовим м'ясом перекладаємо на тарілку і можна запрошувати гостей до столу. Ароматний, золотистий шашлик зі свинини на мінеральній воді з відмінним смаком і неймовірним запахом обов'язково здивує ваших їдців.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти