Укр
Рус
Мясо Другі страви Російська кухня

Шашлик з курки в майонезі

( 4.7692 4 513 13 оцінок)

2673 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Шашлик з курки в майонезі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На мангалі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Як тільки мова заходить про шашлик, відразу ж хочеться на природу, та з хорошою компанією. Але, сьогодні шашлик став настільки популярним, що готують його і вдома, не обов'язково на багатті біля річки або в лісі. Тим більше, що зараз шашлики стали готувати настільки різноманітними, що важко навіть повірити в те, що колись шашлик асоціювався лише з бараниною, яловичиною або свининою. А ось на сьогоднішній день дуже популярним став шашлик з курячого м'яса, адже це набагато дешевше, та й для того щоб смачно приготувати, не обов'язково володіти високим професіоналізмом. Тому, ми і приготували для вас рецепт, який, думаю, ви обов'язково візьмете на озброєння - шашлик з курки в майонезі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шашлик з курки в майонезі" (на 100 грам)

  • Білки16.4 гр.
  • Жири8.2 гр.
  • Вуглеводи1.2 гр.
  • Калорії153 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Головна хитрість в маринаді, адже від його і залежить смак шашлика.Тобто, замаринуєте курку в майонезі і дуже ніжний соковитий шашлик вам забезпечений. Для цієї страви можна в принципі брати будь-яку частину курки, але самий виграшний варіант звичайно ж куряча грудка. Тому купуємо курячу грудку, або самостійно вирізаємо з цілої курки, і гарненько м'ясо промиваємо.

Крок - 1
02

Потім просушуємо серветкою або паперовим рушником і викладаємо на обробну дошку. Куряче філе ріжемо на шматочки однакового розміру, не надто великі, але і не дрібні, складаємо в глибоку миску.

Крок - 2
03

Велику цибулину чистимо від лушпиння, обполіскуємо водою і ріжемо гострим ножем півкільцями. Викладаємо нарізану цибулю в миску з курятиною. 77 Потім посипаємо м'ясо з цибулею сіллю, а також чорним меленим перцем. Після цього поливаємо все оливковою олією.

Крок - 3
04

Тепер викладаємо в миску майонез, краще взяти високої жирності, щоб він не розтікався. Ще видавлюємо до м'яса з іншими інгредієнтами сік половини лимона.

Крок - 4
05

У чашку засипаємо порошок шафрану і розбавляємо його водою. Добре перемішуємо чайною ложкою і поливаємо м'ясо. Після цього м'ясо з маринадом перемішуємо, накриваємо миску щільною кришкою і залишаємо маринуватися в прохолодному місці на ніч.

Крок - 5
06

Коли курятина добре промаринується, беремо шампура і нанизуємо на них м'ясо. Нанизані шампура з м'ясом викладаємо на лоток і займаємося приготуванням вугілля в мангалі. Підсмажуємо шашлик на мангалі до золотистої рум'яної скоринки, перевертаємо і підсмажуємо з іншого боку.

Крок - 6
07

Таким чином кілька разів перевертаючи шампура, готуємо шашлик до повної готовності курятини. Це займає набагато менше часу, ніж, наприклад шашлик зі свинини. Готовий шашлик з курки в майонезі знімаємо з шампурів і викладаємо на блюдо. Викладаємо до шашлику красиво вирізані цибулини і помідори, а також часточки лимона.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Масло домашнє - покроковий рецепт, фото 1 Масло домашнє 30 1 3 з 5 - детальніше -
Домашні коржики - покроковий рецепт, фото 1 Домашні коржики 60 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Канапе з рибою - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з рибою 35 4 2 з 5 - детальніше -
Ростбіф з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф з овочами 115 4 3 з 5 - детальніше -
Як заморозити помідори - покроковий рецепт, фото 1 Як заморозити помідори 15 1 1 з 5 - детальніше -