Укр
Рус
Мясо Другі страви Узбецька кухня

Шашлик з грудок курки

( 5.0000 5 511 11 оцінок)

2347 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Шашлик з грудок курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На мангалі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Всі з нетерпінням чекають приходу літа. Свіже повітря, сонце, природа і, звичайно ж, шашлики. Кожен готує їх по своєму, у багатьох є свої секрети і з цим важко посперечатися. Але я все-таки пропоную приготувати незвичайний, досить легкий шашлик з грудок курки. М'ясо при цьому виходить смачним, соковитим і ніжним, з незвичайно ароматним смаком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шашлик з грудок курки" (на 100 грам)

  • Білки16.3 гр.
  • Жири9.1 гр.
  • Вуглеводи1.7 гр.
  • Калорії163 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування цього шашлику нам, звичайно ж будуть потрібні шматки курячих грудок, які ретельно промиваємо під проточною водою і ріжемо рівними досить великими шматками. Ну, якщо точніше, то кожну грудку ріжемо не більше, ніж на 3 часточки.

Крок - 1
02

Очищаємо від лушпиння і великими кільцями нарізаємо цибулю, а очищені зубчики часнику тремо на дрібній тертці, можна, пропустити через чеснокодавку, як вам більше подобається.  

Крок - 2
03

Очищений від насіння і серцевини солодкий болгарський перець січемо соломкою, тонкими кружечками нарізаємо лимон.

Крок - 3
04

У глибоку посудину складаємо підготовлені шматки курятини, додаємо цибулю з часником і лимон, а також скибочки солодкого перцю, посипаємо приправою для курки і паприкою, доливаємо оливкову олію і кладемо майонез. Солити поки не поспішаємо, це потрібно для того, щоб куряче м'ясо залишалося соковитим.

Крок - 4
05

М'ясо з доданими овочами і приправами добре перемішуємо руками. Таким чином лимон і цибуля виділять свій сік. Потім посудину з м'ясом в приправах ставимо в холодильник і залишаємо для маринування не менше, ніж на пару годин. Бажано звичайно цей процес продовжити якомога довше, можна залишати і на ніч.

Крок - 5
06

Після того, як м'ясо добре промаринувалося і просочилося приправами, дістаємо його з холодильника. Змащуємо решітку оливковою олією, скибочки м'яса укладаємо досить щільно на решітку, але стежимо, щоб м'ясо при цьому сильно не стикалися один з одним. Інакше грудку можна пересушити, що дуже не рекомендую. Перекладаємо шматки м'яса овочами і шматочками лимона.

Крок - 6
07

Тепер м'ясо поливаємо маринадом, посипаємо сіллю і кмином, відправляємо на вугілля. Смажимо шашлик до рум'яної скоринки, проколюємо м'ясо і при появі прозорого соку, решітку з вугілля знімаємо.

Крок - 7
08

Подаємо курячий шашлик на листках лаваша, додавши зелень і овочі. Якщо вам подобається, можна використовувати улюблений соус.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

М’ясний рулет з фаршу з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет з фаршу з яйцем 60 4 3 з 5 - детальніше -
Шарлотка з бананами - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка з бананами 65 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат нісуаз зі свіжого тунця - покроковий рецепт, фото 1 Салат нісуаз зі свіжого тунця 45 5 3 з 5 - детальніше -
Повітряне суфле - покроковий рецепт, фото 1 Повітряне суфле 55 1 3 з 5 - детальніше -
Оладки на воді - покроковий рецепт, фото 1 Оладки на воді 45 3 3 з 5 - детальніше -