Всі з нетерпінням чекають приходу літа. Свіже повітря, сонце, природа і, звичайно ж, шашлики. Кожен готує їх по своєму, у багатьох є свої секрети і з цим важко посперечатися. Але я все-таки пропоную приготувати незвичайний, досить легкий шашлик з грудок курки. М'ясо при цьому виходить смачним, соковитим і ніжним, з незвичайно ароматним смаком.
Для приготування цього шашлику нам, звичайно ж будуть потрібні шматки курячих грудок, які ретельно промиваємо під проточною водою і ріжемо рівними досить великими шматками. Ну, якщо точніше, то кожну грудку ріжемо не більше, ніж на 3 часточки.
Очищаємо від лушпиння і великими кільцями нарізаємо цибулю, а очищені зубчики часнику тремо на дрібній тертці, можна, пропустити через чеснокодавку, як вам більше подобається.
Очищений від насіння і серцевини солодкий болгарський перець січемо соломкою, тонкими кружечками нарізаємо лимон.
У глибоку посудину складаємо підготовлені шматки курятини, додаємо цибулю з часником і лимон, а також скибочки солодкого перцю, посипаємо приправою для курки і паприкою, доливаємо оливкову олію і кладемо майонез. Солити поки не поспішаємо, це потрібно для того, щоб куряче м'ясо залишалося соковитим.
М'ясо з доданими овочами і приправами добре перемішуємо руками. Таким чином лимон і цибуля виділять свій сік. Потім посудину з м'ясом в приправах ставимо в холодильник і залишаємо для маринування не менше, ніж на пару годин. Бажано звичайно цей процес продовжити якомога довше, можна залишати і на ніч.
Після того, як м'ясо добре промаринувалося і просочилося приправами, дістаємо його з холодильника. Змащуємо решітку оливковою олією, скибочки м'яса укладаємо досить щільно на решітку, але стежимо, щоб м'ясо при цьому сильно не стикалися один з одним. Інакше грудку можна пересушити, що дуже не рекомендую. Перекладаємо шматки м'яса овочами і шматочками лимона.
Тепер м'ясо поливаємо маринадом, посипаємо сіллю і кмином, відправляємо на вугілля. Смажимо шашлик до рум'яної скоринки, проколюємо м'ясо і при появі прозорого соку, решітку з вугілля знімаємо.
Подаємо курячий шашлик на листках лаваша, додавши зелень і овочі. Якщо вам подобається, можна використовувати улюблений соус.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти