Укр
Рус
Шашлик Другі страви Російська кухня

Шашлик з грибів

( 4.9444 4 518 18 оцінок)

2148 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Шашлик з грибів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Хто з нас не любить прекрасну багаторічну традицію любителів гарно відпочити, яку ми любимо називати - шашлики. Адже це дійсно справжній ритуал, в результаті якого в хорошій компанії готується смачна страва, і потім всі разом насолоджуються нею. Як правило, шашлик прийнято готувати з м'яса, але цілком гідну конкуренцію може скласти і шашлик з грибів. Традиційно для цієї страви використовують печериці, так як це дуже смачні і легкі гриби, до того ж вони дуже швидко готуються і не вимагають особливих приготувань.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шашлик з грибів" (на 100 грам)

  • Білки3.4 гр.
  • Жири0.8 гр.
  • Вуглеводи2.9 гр.
  • Калорії36 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Всі ми прекрасно знаємо про те, що в процесі приготування шашлика важливим, а може і найважливішим, є маринад. І неважливо з чого готувати шашлик, від хорошого маринаду залежить і його смак. Для цього в глибоку посудину вливаємо бальзамічний оцет і додаємо трохи кокосового соусу з амінокислотами.

Крок - 1
02

Ще додаємо сіль кухонну, перемішуємо і поки залишаємо в сторону.

Крок - 2
03

Зубчики часнику чистимо від лушпиння, обполіскуємо і нарізаємо гострим ножем дрібними кубиками. Подрібнений часник також кидаємо в ємність з оцтом і соусом, він дуже необхідний в маринаді, так як смак часник додасть майбутній страві особливої ​​родзинки.

Крок - 3
04

Тепер приступаємо до підготовки грибів. Як вже говорилося раніше, найкращий варіант грибів для шашлику печериці, тому саме їх ми і будемо використовувати. Отже, печериці очищаємо від сміття, добре промиваємо та нарізаємо навпіл.

Крок - 4
05

Порізані на половинки гриби перекладаємо в ємність з маринадом. За допомогою кулінарних щипців перемішуємо гриби в мисці, щоб вони з усіх боків просочилися маринадом.

Крок - 5
06

Далі миску з грибами накриваємо харчовою плівкою і поміщаємо в холодильник, хоча б на годину, але можна і довше. Хоча занадто тривалий час маринувати печериці теж не варто. Після закінчення даного часу миску з грибами дістаємо з холодильника, знімаємо плівку і приступаємо до приготування шашлика. Для цього половинки замаринованих печериць нанизуємо на дерев'яні шампури.

Крок - 6
07

Підготовлені шампура з грибами поміщаємо на решітку гриля і готуємо протягом буквально 3 хвилин. Потім шампура перевертаємо і обсмажуємо ще три хвилини з іншого боку. Цього часу цілком достатньо для того, щоб шашлик з грибів відмінно присмажився.

Крок - 7
08

Готові шашлики з грибів викладаємо, не знімаючи з шампурів, на піднос, поливаємо соусом і посипаємо подрібненою свіжою зеленню.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Сир домашній - покроковий рецепт, фото 1 Сир домашній 50 1 3 з 5 - детальніше -
Рулет з кабачків - покроковий рецепт, фото 1 Рулет з кабачків 85 3 3 з 5 - детальніше -
Гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Гороховий суп 50 4 3 з 5 - детальніше -
Гречана каша с грибами - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша с грибами 25 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тушкована капуста - покроковий рецепт, фото 1 Тушкована капуста 40 4 2 з 5 - детальніше -
Томатний соус для курки - покроковий рецепт, фото 1 Томатний соус для курки 45 1 2 з 5 - детальніше -
Самі звичайні млинці - покроковий рецепт, фото 1 Самі звичайні млинці 65 3 3 з 5 - детальніше -