Хто з нас не любить прекрасну багаторічну традицію любителів гарно відпочити, яку ми любимо називати - шашлики. Адже це дійсно справжній ритуал, в результаті якого в хорошій компанії готується смачна страва, і потім всі разом насолоджуються нею. Як правило, шашлик прийнято готувати з м'яса, але цілком гідну конкуренцію може скласти і шашлик з грибів. Традиційно для цієї страви використовують печериці, так як це дуже смачні і легкі гриби, до того ж вони дуже швидко готуються і не вимагають особливих приготувань.
Всі ми прекрасно знаємо про те, що в процесі приготування шашлика важливим, а може і найважливішим, є маринад. І неважливо з чого готувати шашлик, від хорошого маринаду залежить і його смак. Для цього в глибоку посудину вливаємо бальзамічний оцет і додаємо трохи кокосового соусу з амінокислотами.
Ще додаємо сіль кухонну, перемішуємо і поки залишаємо в сторону.
Зубчики часнику чистимо від лушпиння, обполіскуємо і нарізаємо гострим ножем дрібними кубиками. Подрібнений часник також кидаємо в ємність з оцтом і соусом, він дуже необхідний в маринаді, так як смак часник додасть майбутній страві особливої родзинки.
Тепер приступаємо до підготовки грибів. Як вже говорилося раніше, найкращий варіант грибів для шашлику печериці, тому саме їх ми і будемо використовувати. Отже, печериці очищаємо від сміття, добре промиваємо та нарізаємо навпіл.
Порізані на половинки гриби перекладаємо в ємність з маринадом. За допомогою кулінарних щипців перемішуємо гриби в мисці, щоб вони з усіх боків просочилися маринадом.
Далі миску з грибами накриваємо харчовою плівкою і поміщаємо в холодильник, хоча б на годину, але можна і довше. Хоча занадто тривалий час маринувати печериці теж не варто. Після закінчення даного часу миску з грибами дістаємо з холодильника, знімаємо плівку і приступаємо до приготування шашлика. Для цього половинки замаринованих печериць нанизуємо на дерев'яні шампури.
Підготовлені шампура з грибами поміщаємо на решітку гриля і готуємо протягом буквально 3 хвилин. Потім шампура перевертаємо і обсмажуємо ще три хвилини з іншого боку. Цього часу цілком достатньо для того, щоб шашлик з грибів відмінно присмажився.
Готові шашлики з грибів викладаємо, не знімаючи з шампурів, на піднос, поливаємо соусом і посипаємо подрібненою свіжою зеленню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти