Давайте сьогодні приготуємо незвичайний, ароматний, пікантний шашлик нічим не відмінний від справжнього - в мікрохвильовці. Режим гриля дасть можливість рівномірно просмажити м'ясо і отримати бажану скориночку.
Свіжий імбир очистіть і промийте водою, натріть на дрібній тертці. Покладіть в окрему ємність і видавіть до нього через чеснокодавку часник. Перемішайте в однорідну масу.
Мигдальні горіхи з кунжутним насінням і невеликою кількістю вершкового масла помістіть в чашу блендера. На високій швидкості все перемішайте, повинна вийти консистенція пасти.
Куряче м'ясо (можете взяти філейну частину або курячі стегна, але зніміть шкіру і видаліть кістки). Наріжте м'ясо на невеликі шматочки, приблизно 1,5*1,5 сантиметра. Промийте під проточною водою, обсушіть паперовим рушником. М'ясо перекладіть в зручну для вас ємність.
Приправте курячі шматочки сіллю, меленим коріандром. Полийте оливковою олією і лимонним соком, все перемішайте. Поки відставте в сторону.
Тепер візьміть глибоку миску і покладіть в неї: сир, паприку, цукор, борошно, сметану, пасту з мигдалю з кунжутним насінням, імбир з часником. Перемішайте всі інгредієнти до однорідного стану за допомогою вінчика.
До отриманої суміші перекладіть куряче м'ясо і добре перемішайте, щоб кожен шматочок рівномірно покрився маринадом. Накрийте миску з курячим м'ясом кришкою або харчовою плівкою. Залиште на 2 години, нехай промаринується.
Після закінчення часу, промариноване куряче м'ясо одягніть обов'язково на дерев'яні шпажки, так як шашлик буде готуватися в мікрохвильовці, а туди не можна поміщати металеві предмети. Одягайте шматочки відразу на дві шпажки, щоб вони не провисали.
Візьміть спеціальну решітку-гриль, призначену для мікрохвильовки, змастіть її невеликою кількістю оливкової олії. Покладіть на решітку шпажки з м'ясом. І поставте в мікрохвильовку, встановивши програму «гриль» на 20 хвилин.
Готові шашлики подавайте з будь-яким соусом. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти