Укр
Рус
Мясо Другі страви Азербайджанська кухня

Шашлик на вині

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

1848 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Шашлик на вині - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На мангалі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Шашлик - страва подобається багатьом. Бувають моменти, коли немає можливості приготувати її на природі. Зробіть це вдома, скориставшись грилем або духовкою. Приготуйте шашлик на вині і порадуйте своїх близьких.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шашлик на вині" (на 100 грам)

  • Білки8.2 гр.
  • Жири9.4 гр.
  • Вуглеводи3.5 гр.
  • Калорії138 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Свиняче м'ясо обмийте під проточною водою, просушіть рушником. Викладіть на обробну дошку і зріжте з нього щільні жилки, якщо вони там є. Розріжте м'ясо на шматочки невеликого розміру, приблизно 2*2 сантиметри.

Крок - 1
02

Солодкий перець вимийте водою і розріжте навпіл, видаліть насіння і щільні перетинки. Половинки перцю розріжте на шматочки співмірні шматочкам м'яса.

Крок - 2
03

Візьміть велику цибулину. Гострим ножем розріжте її на дві половинки. Зріжте хвостик і кореневу частину, зніміть лушпиння. Потім з кожної половинки, з середини вийміть кілька пелюсток. Частину, що залишилася напівкруглу частину розріжте приблизно на три шматочки і відокремте шари цибулини. У вас вийдуть маленькі човники.

Крок - 3
04

Тепер візьміть шампура або дерев'яні шпажки. І починайте нанизувати інгредієнти. Спочатку одягніть на шампур човник цибулі. Потім шматочок свинячого м'яса.

Крок - 4
05

Наступним буде перець. І так чергуючи, овочі з м'ясом заповніть шампур. Повторіть таку ж процедуру з другим шампуром. Викладіть шампура з м'ясом і овочами на стіл або обробну дошку. Можете побризкати невеликою кількістю оливкової олії.

Крок - 5
06

Присоліть і приправте чорним меленим перцем майбутній шашлик з усіх боків. На плиту на середній вогонь поставте сотейник. Налийте в нього гострий соус. Додайте червоне сухе вино і перемішайте, трохи підігрійте, не кип'ятіть.

Крок - 6
07

Також поставте на плиту домашній гриль, включіть вогонь на середню температуру. Коли він нагріється, викладіть на нього шампура з м'ясом і овочами. Підсмажте шашлик трохи по обидва боки, а потім змастіть соусом з вином з усіх боків, за допомогою пензлика.

Крок - 7
08

Періодично перевертайте шашлик і рясно змащуйте його, щоб м'ясо просочилося винним соусом і набуло відмінний смак і аромат. Смажте до готовності, перевіривши її, зробивши невеликий надріз на м'ясі, воно не повинно бути рожевим.

Крок - 8
09

Готовий шашлик на вині подавайте на стіл з будь-яким соусом. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Соус тартар з огірками - покроковий рецепт, фото 1 Соус тартар з огірками 35 1 2 з 5 - детальніше -
Фруктовий салат - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий салат 30 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суші Сакура - покроковий рецепт, фото 1 Суші Сакура 40 2 3 з 5 - детальніше -
Узбецький плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Узбецький плов зі свининою 75 4 3 з 5 - детальніше -