Укр
Рус
Шарлотка Випічка Російська кухня

Шарлотка з полуницею

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

865 - переглядів
65 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Шарлотка з полуницею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Скористайтеся повним сезоном полуниці, з травня по серпень, щоб приготувати смачний рецепт простої і швидкої шарлотки з полуницею. Поціловані сонцем, ці червоні ягоди будуть добре поєднуватися з ванільним кондитерським кремом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шарлотка з полуницею" (на 100 грам)

  • Білки3.2 гр.
  • Жири9 гр.
  • Вуглеводи28.8 гр.
  • Калорії216 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до 180 градусів. Приготуйте пісочне тісто. Заздалегідь відокремлені яєчні жовтки і цукрову пудру перемішайте в салатниці за допомогою вінчика. Додайте воду і сіль і знову все добре змішайте.

Крок - 1
02

Висипте просіяне борошно в другу миску. Додайте в неї трохи підтале вершкове масло, нарізане на дрібні шматочки. Замісіть вміст кінчиками пальців, щоб отримати пісочну консистенцію, і вбралося все масло. Швидко перемішайте, щоб суміш не пом'якшилася занадто сильно.

Крок - 2
03

Потім залийте в миску суміш раніше підготовлених яєчних жовтків, цукрової пудри і води. Продовжуйте місити, поки ви не сформуєте пісочне тісто своїми долонями. Підкиньте утворене тісто один або два рази, щоб зробити його більш гладким.

Крок - 3
04

На присипаній борошном робочій поверхні розкачайте тісто в корж за допомогою качалки. Застеліть коржем з тіста форму для випічки діаметром близько 25 см, накрийте пергаментним папером і сушеними бобами, щоб приготувати тісто білим. Надішліть в духовку і випікайте близько 25 хв.

Крок - 4
05

Тим часом створіть кондитерський крем. У каструлі закип'ятіть високої жирності молоко з ванільним стручком, попередньо розрізаним навпіл і соскобленим кінчиком ножа, і зніміть з вогню.

Крок - 5
06

А також в окремій мисочці збийте куряче яйце з цукровою пудрою, поки суміш не сформує однорідну масу. Додайте в яєчну масу просіяне борошно, і продовжуйте перемішувати, намагаючись не утворювати грудки.

Крок - 6
07

Після видалення стручка ванілі з каструлі, залийте киплячим молоком раніше підготовлену яєчну масу, добре перемішуючи дерев'яною ложкою. Надішліть цю суміш на вогонь і готуйте, постійно помішуючи. Припиніть готувати після закипання вмісту.

Крок - 7
08

Вилийте кондитерський крем на дно пирога. Вимийте і розріжте ягоди полуниці навпіл, потім акуратно розкладіть їх на кондитерський крем.

Крок - 8
09

Завершіть шарлотку з полуницею, злегка покривши ягоди полуничним джемом. Зберігайте випічку в холодильнику до готовності до подачі. Супроводжуйте полуничну шарлотку збитими вершками або ванільним морозивом.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Сирний крем суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Сирний крем суп з куркою 30 5 2 з 5 - детальніше -
Яловичина в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина в соусі 55 2 3 з 5 - детальніше -
Свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча печінка 35 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пікантні сирні палички - покроковий рецепт, фото 1 Пікантні сирні палички 50 3 3 з 5 - детальніше -
Печиво з зеленою цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Печиво з зеленою цибулею 40 3 3 з 5 - детальніше -
Буженина в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Буженина в домашніх умовах 95 1 2 з 5 - детальніше -