Укр
Рус
Щербет Десерти Европейская кухня

Щербет в домашніх умовах

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

1620 - переглядів
50 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Щербет в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Ті, хто добре пам'ятає своє дитинство, напевно асоціюють з ним улюблене багатьма лакомство - справжній східний щербет. У наш час цей десерт зовсім не дефіцит і придбати його в супермаркеті немає взагалі ніяких проблем. Хоча, солодкість, приготована кондитерами за новітньою технологією, вже досить відрізняється за смаком тому щоб повернути свої дитячі спогади, цілком реально приготувати щербет в домашніх умовах.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Щербет в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки6.6 гр.
  • Жири19.6 гр.
  • Вуглеводи41.6 гр.
  • Калорії390 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Скористайтеся моїми корисними порадами, щоб в процесі приготування у вас не виникало складнощів в приготуванні і в результаті у вас вийде смачний, корисний продукт. Перш за все в окрему велику миску розламуємо на дрібні шматочки печиво. Після цього відокремлюємо в окрему миску яєчні жовтки і змішуємо їх з допомогою міксера протягом 4 хвилин, відставляємо в сторону.

Крок - 1
02

Тепер необхідно приготувати цукровий сироп і для цього нам знадобиться невелика каструля, бажано з ручкою, щоб було зручніше нею користуватися. Отже, в каструлю засипаємо цукор і доливаємо воду. Розміщуємо каструлю на плиту і доводимо до кипіння, не перемішуючи. Готуємо на середньому вогні після закипання приблизно 5 хвилин, поки температура не досягне 121 градуса.

Крок - 2
03

Знімаємо каструлю з плити і починаємо потроху доливати гарячий густий цукровий сироп в яєчні жовтки, при цьому продовжуємо перемішувати міксером на високій швидкості, поки суміш придбає блідий відтінок, стане густою.

Крок - 3
04

Ми залишаємо масу трохи охолонути, приблизно на 4 хвилини. Тепер додаємо розтоплене вершкове масло, трохи перемішуємо і доливаємо ром. Добре змішуємо до повного розчинення.

Крок - 4
05

Після цього просіваємо в цю суміш через сито одну частину какао-порошку, злегка перемішуємо і додаємо решту. Перемішуємо міксером в однорідну масу, після чого додаємо фісташки і подрібнене чайне печиво. Всі інгредієнти ложкою змішуємо в однорідну досить густу масу.

Крок - 5
06

Тепер кладемо на стіл прямокутний лист пергаментного паперу і руками перекладаємо на неї приготовлену суміш. Формуємо масу для щербета в довгасту колоду, добре придавлюємо руками і загортаємо в пергамент.

Крок - 6
07

Таким чином у нас виходить свого роду скалка або гладкий округлений циліндр. Скручуємо кінці паперу з обох сторін і відправляємо в холодильник на 4 години.

Крок - 7
08

По закінченню цього періоду дістаємо наш десерт з холодильника, посипаємо з усіх боків через сито цукровою пудрою і зав'язуємо його ниткою, як справжній італійський саламе.

Крок - 8
09

Трохи витримавши, видаляємо нитки і нарізавши ласощі скибочками, подаємо до столу. Приготований вами щербет в домашніх умовах відмінно підійде до чаювання.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Манна каша - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша 20 4 2 з 5 - детальніше -
Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Печиво Ведмедики - покроковий рецепт, фото 1 Печиво Ведмедики 60 4 3 з 5 - детальніше -
Малиновий сироп на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Малиновий сироп на зиму 30 1 2 з 5 - детальніше -