Шашлик з соєвим соусом виходить особливо смачним і ароматним. Щоб зробити його ще смачніше, в маринад додані коричневий цукор, кетчуп, лимонний сік і спеції, а також «секретний» інгредієнт, який робить м'ясо м'якше і ніжніше. Що це за продукт, читайте в рецепті.
Спочатку приготуйте маринад для шашлику. Для цього з'єднаєте в одній мисці соєвий соус, коричневий цукор (якщо немає коричневого, можна взяти звичайний), кетчуп (у нас банановий, але підійде і томатний), свіжовичавлений лимонний сік і лимонад 7-up. Саме газована зробить м'ясо ніжніше і соковитіше.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння, подрібніть ножем і додайте в загальну масу.
Всипте в маринад сіль і чорний мелений перець і перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності.
М'ясо вимийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте шматочками на один укус. Для шашлику найкраще підходить свинячий ошийок, так як він м'який і в міру жирний. Нарізане м'ясо відправте в маринад.
Перемішайте продукти, щоб соус рівномірно обволікав шматочки. Накрийте ємність харчовою плівкою і відправте м'ясо в холодильник мінімум на 2 години, а краще на всю ніч.
Промариновану свинину вийміть з холодильника і нанизайте на шпажки або шампури.
Розігрійте гриль або мангал і викладіть шашлики на гарячу решітку. Готуйте м'ясо приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Час готування залежить від розміру шматочків, тому, можливо, смажити шашлики доведеться довше.
Час від часу змащуйте м'ясо маринадом, щоб воно вкрилося апетитною глазур'ю.
Готові шашлики перекладіть на блюдо і подавайте до столу гарячими. Шашлик з соєвим соусом виходить незвичайно м'яким і смачним. М'ясо буквально тане в роті. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти