Шашлик з курячих ніжок - проста, бюджетна, але дуже смачна страва. Головне - правильно її приготувати. Такий шашлик не вимагає екзотичних спецій і складних маринадів. Ця домашня страва для компанії друзів: така ж нехитра, пряма і рідна. І в цьому її принадність. Як зробити правильний шашлик з курячих ніжок, читайте в рецепті.
Для приготування шашлику ми використовуємо заморожені курячі ніжки. Без розморожування, поперчіть і посоліть їх на смак з одного боку.
Шашлик ми будемо готувати на грилі. Розпаліть мангал і дайте вугіллю прогоріти. Покладіть на гаряче вугілля яблучну тріску: вона збагатить м'ясо тонкими фруктовими ароматами.
На розпечену решітку викладіть курячі ніжки приправленою стороною вниз. Посоліть і поперчіть за смаком зворотну сторону. Закрийте кришку мангала. Температура готування в цей момент повинна становити близько 180 градусів Цельсія. Це гарантує, що курка не згорить і не залишиться сирою, а приготується як потрібно.
Через 30 хвилин готування курячі ніжки вже досить розморозяться, щоб вільно відокремитися один від одного. Акуратно розділіть їх і смажте ще 15-20 хвилин.
Коли ніжки добре зарум'яняться з усіх боків, за допомогою кулінарної кисті змастіть курку тонким шаром соусу барбекю і знову закрийте кришку. Наносіть соус потроху з перервами в кілька хвилин. Не забувайте перевертати курку для рівномірного прожарювання. Поступово шкурка покриється апетитною хрусткою скоринкою.
Зніміть готовий шашлик з курячих ніжок з мангалу. У нас він готувався 1 годину і 15 хвилин. За цей час ми тричі змазали шкурку соусом барбекю. Курка виглядає дуже апетитно. Усередині вона м'яка і соковита. У м'яса приємний аромат димку з яблучною тріскою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти