Влаштуйте маленьке сімейне свято і приготуйте соковитий шашлик прямо на кухні. Завдяки маринаду з японської кухні, м'ясо виходить ніжним і дуже ароматним.
Імбирний корінь очистіть і наріжте тонкими слайсами і потовчіть його в ступці до однорідної кашки. Таким же способом подрібніть очищений від лушпиння часник.
Свинячу м'якоть наріжте на тонкі смужки гострим ножем. Покладіть м'ясо в щільний целофановий пакет і відбийте ступкою або спеціальним молоточком. Для приготування шашлику, використовуйте шийну м'якоть з прошарком жиру.
Займіться приготуванням маринаду для м'яса. В окрему миску висипте потовчений імбирний корінь і часник, додайте соєвий соус, мед, рисовий оцет і підсмажене кунжутне масло.
М'ясо викладіть в глибоку ємність і залийте ⅔ маринаду. Ретельно перемішайте руками і залиште маринуватися протягом 30 хвилин. Якщо часу до застілля досить багато, поставте свинину в холодильник на 2-3 години.
Замариноване м'ясо нанизайте на шпажки у вигляді гармошки і викладіть на решітку аерогрилю. Готуйте протягом 5-6 хвилин при 180 ° С. Після закінчення зазначеного часу, змастіть шашлик маринадом, потім переверніть і змастіть з іншого боку. Продовжуйте готувати ще 2-3 хвилини.
Якщо немає можливості готувати на аерогрилі, можна посмажити шашлик на звичайному грилі, на гриль-сковороді або запекти в духовці. Готову страву викладіть на порційне блюдо і подавайте до столу в гарячому вигляді з улюбленим соусом або кетчупом. Шашлик зі свинини ідеально поєднується зі свіжими овочами і гарніром з рису. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти