Шашлик зі свинини в маринаді з часником - відмінний рецепт для любителів м'яса. Страва готується зі свинячого ошийка, який ідеально підходить для приготування на відкритому вогні (грилі або мангалі). Але можна обсмажити м'ясо вдома на сковороді-гриль. Такий шашлик теж виходить смачним.
Підготуйте інгредієнти для шашлику. Свинячий ошийок гарненько почистіть, вимийте і висушіть паперовими рушниками. Наріжте м'ясо однаковими шматочками на 1 укус (як для шашлику).
Приготуйте простий маринад для свинини. Для цього з'єднаєте в одній мисці оливкове або інше рослинне масло (соняшникове, кукурудзяне, рапсове, кунжутне) і готову приправу для свинини (у нас Knorr). Ретельно перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу - і маринад готовий.
Шматочки свинини відправте в миску з отриманим маринадом і перемішайте. Відставте м'ясо на 1 годину маринуватися. В ідеалі ошийок потрібно маринувати всю ніч, тому краще робити заготовку напередодні.
Часник розділіть на зубчики, очистіть кожен від лушпиння і наріжте великими часточками. Розмарин вимийте і висушіть. Бекон наріжте невеликими шматочками. На палички для шашлику по черзі нанизуйте кубики маринованої свинини, зубчики часнику, гілочки розмарину і шматочки копченого бекону.
Розігрійте гриль і обсмажте на ньому шашлик до готовності. М'ясо має зарум'янитися з усіх боків, а з нього сік стати прозорим.
Перекладіть готовий шашлик зі свинини в маринаді з часником на тарілку і подавайте зі свіжим салатним листям і смаженою або запеченою картоплею. Страва проста, але ситна і дуже смачна. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти