Укр
Рус
Шарлотка Випічка Російська кухня

Шарлотка

( 4.7500 4 58 8 оцінок)
761 - переглядів
85 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Шарлотка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Напевно, однією з найсмачнішою і простою випічкою є пиріг шарлотка. Багато кулінарів люблять рецепт шарлотки за швидкість приготування, а домочадці за неповторний смак, за дивовижну сполучуваність фруктів (яблук) з тістом. Поділимося і ми незвичайним, а головне вже не раз перевіреним способом приготування шарлотки. Випічка виходить легка, але при цьому ситна і ароматна.

Інгредієнти

  • Борошно 125 г.
  • Мигдаль 70 г.
  • Цукрова пудра 15 г.
  • Сіль 2 г.
  • Вершкове масло 150 г.
  • Жовток 1 шт.
  • Цукор 120 г.
  • Яйце 1 ч.л
  • Яблуко 2 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У чашу кухонного комбайна засипте просіяне борошно, додайте трохи заздалегідь подрібненого мигдалю, цукрової пудри, трохи присоліть все і на невеликій швидкості ретельно все перемішайте.

Крок - 1
02

Шматок вершкового масла викладіть на обробну дошку, наріжте невеликими шматками, а потім відправте в чашу комбайна і знову добре все перемішайте, до об'єднання продуктів.

Крок - 2
03

Потім додайте в чашу заздалегідь відокремлений яєчний жовток і збивайте, поки він не об'єднається з іншими інгредієнтами і не утвориться пухке тісто. Розкачайте утворене тісто в пласт, загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник приблизно на годину.

Крок - 3
04

Тим часом засипте в чашу комбайна трохи просіяного борошна, порошок мигдалю, цукор і сіль, потім ретельно перемішайте все між собою.

Крок - 4
05

Далі додайте в чашу вершкове масло і збивайте вміст, поки воно не стане потертим. Висипте утворену крихту в невелику миску, загорніть плівкою і відправте в холодильник.

Крок - 5
06

Тепер створіть мигдальний крем для майбутньої страви. Добре перемішайте в неглибокій мисці трохи розтоплене вершкове масло і цукор.

Крок - 6
07

Розбийте в піалу куряче яйце і добре збийте. Половину яєчної суміші залийте в миску з масою з масла і ретельно все перемішайте, до утворення однорідного негустого крему.

Крок - 7
08

Після засипте в миску порошок мигдалю і знову все перемішайте. Додайте залишившуся яєчну суміш, трохи борошна і ще мигдалевого порошку і знову ретельно все змішайте, до утворення однорідної більш густої маси (мигдального крему). Перекладіть масу, що утворилася в кондитерський мішок і залиште на час.

Крок - 8
09

Тепер в попередньо вимитих яблуках видаліть насіння і шкірку, а сам фрукт наріжте невеликими шматочками.

Крок - 9
10

Потім помістіть невелику каструлю на плиту і на повільному вогні розтопіть в ній цукор до утворення карамелі. Вимкніть вогонь і додайте в каструлю вершкове масло, перемішайте. Додайте шкірку яблука, тоді відправте на плиту і на середньому вогні варіть вміст, помішуючи, поки фрукти не стануть м'якими.

Крок - 10
11

Потім перекладіть утворену яблучну масу в спеціальну форму для випічки і відправте в попередньо розігріту духовку до 190 градусів, приблизно на 10-12 хвилин.

Крок - 11
12

Далі витягніть раніше підготовлене і охолоджене тісто з холодильника, розкачайте його в пласт товщиною близько 3 мл, а потім покладіть в спеціальну форму для випічки з ребристими боками. Охолодіть в холодильнику близько 30 хвилин.

Крок - 12
13

Тепер застеліть тісто в формі пергаментним папером і присипте спеціальними металевими грузками (щоб тісто при запіканні не піднімалося). Надішліть форму з тістом в попередньо розігріту духовку до 190 градусів і випікайте протягом 15 хвилин.

Крок - 13
14

Потім усуньте з запеченого тіста грузки, залийте частину мигдального крему і покладіть раніше запечені яблука з карамеллю. Потім знову залийте мигдальний крем і покладіть шар яблук.

Крок - 14
15

Посипте поверх випічки раніше підготовленою крихтою, відправте форму в духовку і випікайте при 180 градусах протягом 40 хвилин, потім знизьте температуру до 170 і печіть ще 20 хвилин.

Крок - 15
16

Вийміть готову шарлотку з духовки, остудіть форму і акуратно витягніть випічку на блюдо. Притрусіть шарлотку цукровою пудрою і подрібненими фісташками і швидше подавайте до солодкого столу.

Крок - 16

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шарлотка со сметаной - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка со сметаной 55 4 3 з 5 - детальніше -
Шарлотка с вишней - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка с вишней 65 4 3 з 5 - детальніше -
Шарлотка из черствого хлеба - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка из черствого хлеба 50 3 3 з 5 - детальніше -
Настоящая шарлотка - покроковий рецепт, фото 1 Настоящая шарлотка 75 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Овощное рагу в мультиварке - покроковий рецепт, фото 1 Овощное рагу в мультиварке 90 5 3 з 5 - детальніше -
Блины тонкие - покроковий рецепт, фото 1 Блины тонкие 55 3 3 з 5 - детальніше -
Закуска из филадельфии - покроковий рецепт, фото 1 Закуска из филадельфии 40 4 3 з 5 - детальніше -