Шаурма - одна з найпопулярніших страв вуличного фаст-фуду. Приготуйте смачну і ситну страву для швидкого перекусу. Соковита курка, свіжі овочі, білий і червоний соус зі східними спеціями роблять шаурму не тільки смачною, але й корисною.
Приготуйте маринад для курятини. У великій ємності змішайте йогурт, часникову пасту, оливкову олію, сіль, сумах, кмин, коріандр, мелену корицю. Насипте шаурма масала (традиційна індійська приправа), замість неї можна використовувати тікка масала або тандури масала. Додайте куркуму, паприку і свіжовичавлений лимонний сік. Ретельно перемішайте інгредієнти виделкою до однорідності.
Курячі грудки розріжте вздовж, щоб отримати більш тонкі пластини. На кожній зробіть кілька неглибоких надрізів ножем. Грудки з обох сторін умочіть в маринаді, накрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 3-4 години.
Поставте на плиту сковороду на середній вогонь і налийте оливкове або рослинне масло. У розігріту жаровню викладіть мариновані грудки і обсмажте до золотисто-коричневого кольору по 3-5 хвилин з кожного боку. Готове м'ясо викладіть на дощечку і наріжте соломкою.
Для приготування соусу Цацики в глибокій ємності змішайте йогурт, соус Тахін, дрібно нарізаний огірок, пропущений через прес часник, подрібнені листя м'яти, сіль, мелений чорний перець і лимонний сік.
Щоб отримати пряний майонез, в другу ємність викладіть майонез і гострий соус Шрірача. Обидва соуси ретельно перемішайте до однорідного стану.
Поки соуси настоюються, приготуйте лаваш. У глибоку миску насипте борошно і активні дріжджі. При необхідності сухі, можна замінити свіжими. Додайте сіль, цукор і перемішайте. Налийте оливкову олію, теплу воду і замісіть тісто. З готової маси сформуйте кулю і покладіть в миску. Накрийте харчовою плівкою і приберіть в тепле місце.
Коли маса збільшиться вдвічі, зніміть плівку, обомніть тісто і викладіть на робочу поверхню. Розділіть масу на 4 рівні частини. Щоб тісто не прилипало, притрусіть поверхню борошном. Розкачайте кожну частину тіста в тонкий корж товщиною 5 мм.
Поставте сковороду на середній вогонь і змастіть її оливковим або рослинним маслом. Обсмажуйте коржі з обох боків до золотистого кольору.
Підготуйте начинку. Буряк відваріть, очистіть і наріжте тонкими кружечками. Огірки і помідори вимийте під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками. Видаліть хвостики і наріжте тонкими слайсами. Гострий перець халапеньо наріжте кільцями. Цибулю і салат наріжте тонкою соломкою.
На робочу поверхню покладіть велику щільну паперову серветку і викладіть на неї лаваш. Змастіть корж 2-3 ст. л. пряного майонезу, насипте тонкий шар салату. Додайте цибулю, помідори, огірки, перець чилі і оливки. Викладіть гарячу курятину, полийте соусом цацики і загорніть в рулетик. Половину лаваша загорніть в серветку і зафіксуйте краї. Шаурма по-домашньому готова. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти