Укр
Рус
Сангрія Напої Іспанська кухня

Сангрія

( 4.9394 4 533 33 оцінки)

3058 - переглядів
30 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Сангрія - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Рецепти до свят: Новий рік

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Буває, іноді так хочеться випити чогось освіжаючого і підбадьорливого, але при цьому не п'янкого. Ось тут якраз впору згадати про такий напій, як сангрія. Це прохолодне питво іспанського походження на основі червоного вина чудово втамовує спрагу і при цьому не призводить до сп'яніння. Не варто сангрію плутати з не менш популярним винним глінтвейном, так як на відміну від міцного напою вона подається холодною. Можна, звичайно, не морочитися, піти в магазин і купити бажаний напій, але саморобна сангрія може бути набагато смачніше, тим більше, що процес приготування - цілий політ фантазій і експериментів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сангрія" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи7.2 гр.
  • Калорії64 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Надзвичайно смачна суміш вина, води і фруктів в Італії готується в кожному будинку, тому і рецептів стільки ж. З огляду на це такий напій можна готувати кожен раз по-новому, причому це досить недороге задоволення. Звісно, на смак сангриї істотно впливає вибір міцного алкоголю. Це може бути і ром, і віскі, і коньяк, але ми візьмемо бренді. Мені чомусь здається, що це кращий вибір. Також важлива якість вина. Можна вибрати недороге, але все ж перевірених марок, адже нам же хочеться, щоб приготований власними руками напій був обов'язково смачним.

Крок - 1
02

Кожен з нас може приготувати сангрію по своєму смаку, використовуючи ті чи інші фрукти, а так само підсолоджувачі і спеції. Готувати коктейль потрібно в скляному посуді, краще глечику, з якого потім і наливати, подавши до столу. Ще один важливий момент: перед приготуванням вино обов'язково потрібно охолодити. Отже, беремо 2 апельсина і віджимаємо з них сік.

Крок - 2
03

Потім апельсиновий сік наливаємо в глечик і засипаємо туди необхідну кількість цукру. Можна, звичайно використовувати мед, але це на любителя.

Крок - 3
04

Далі в глечик доливаємо бренді і добре все змішуємо, щоб розчинився цукор.

Крок - 4
05

Тепер вливаємо сюди ж пляшку вина і додаємо зельтерську воду.

Крок - 5
06

Апельсини миємо, не очищаючи від шкірки, ріжемо навпіл, а потім нарізаємо впоперек тонкими скибочками.

Крок - 6
07

Також тонко ріжемо вимиті і нечищені лимони. Порізані цитрусові кидаємо в глечик з приготованим напоєм. До речі, смак цього напою буде набагато краще, якщо фрукти заздалегідь замочити в міцному напої.

Крок - 7
08

Добре все збовтуємо, щоб всі інгредієнти перемішалися. Подаємо до столу, розливаємо в келихи, додаючи шматочки льоду. Щоб смак сангрії був яскравіше, можна готувати її напередодні перед вживанням. Просто потрібно буде охолодити, щоб розлив в келихи, занадто швидко не розтанули шматочки льоду.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -
Салат на свято і кожен день - покроковий рецепт, фото 1 Салат на свято і кожен день 30 5 2 з 5 - детальніше -
Хачапурі з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Хачапурі з сиром 60 6 3 з 5 - детальніше -