Чанахи перекладається з грузинського, як «горщик», тому тут і так зрозуміло, що готують страву в горщиках, але є і нітрохи не гірше рецепт приготування чанахи в каструлі. Давайте почнемо готувати цю страву так, як горщик не завжди є, а каструлю точно знайде кожен у себе на кухні.
У цьому рецепті одним з основних інгредієнтів є біла квасоля. Але всі ми знаємо, що цей продукт потребує попередньої підготовки. Тому, в глибоку миску з холодною водою засипте квасолю і залиште на кілька годин, щоб вона трохи розм'якла.
Далі глибоку каструлю відправте на вогонь і покладіть в неї заздалегідь вимиту, просушену і нарізану великими шматками яловичу вирізку.
Тепер очистіть від лушпиння червону цибулю, поріжте на чотири частини і відправте в каструлю до м'яса. Додайте в ємність лаврове листя, ваніль і залийте все водою так, щоб повністю покрити м'ясо. Увімкніть вогонь і обсмажуйте м'ясо, помішуючи десь 15 хвилин.
А самі поставте глибокий сотейник на плиту, налийте в нього рослинне масло і добре прогрійте. Закиньте в прогріте масло заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю.
Обсмажуйте, постійно зромішуючи, до появи золотистого кольору. Потім додайте в сотейник до цибулі, заздалегідь змочену білу квасолю, залийте томатний соус (можна використовувати просто томатний сік), ретельно все перемішайте і доведіть до кипіння.
Далі укладіть в сотейник попередньо обсмажену яловичину, додайте томатну пасту, добре все приперчив чорним меленим перцем, приправте паприкою і посоліть.
Потім ретельно все перемішайте, накрийте кришкою і залиште страву варитися, періодично помішуючи, приблизно на годину.
А самі помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Потім закиньте в киплячу олію заздалегідь натертий на самій дрібній тертці корінь імбиру і обсмажуйте, постійно мішаючи, близько 10 хвилин.
Далі викладіть обсмажений імбир в каструлю зі стравою, що готується і, добре все перемішавши, залиште ще потомитися хвилин на 10.
Потім вимкніть вогонь, дайте страві трохи настоятися і подавайте чанахи, приготований в каструлі до обіду.
Випадкові рецепти