Укр
Рус
Яловичина Другі страви Казахська кухня

Чанахи в каструлі

( 4.9630 4 527 27 оцінок)

22390 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Чанахи в каструлі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Казахська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Чанахи перекладається з грузинського, як «горщик», тому тут і так зрозуміло, що готують страву в горщиках, але є і нітрохи не гірше рецепт приготування чанахи в каструлі. Давайте почнемо готувати цю страву так, як горщик не завжди є, а каструлю точно знайде кожен у себе на кухні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Чанахи в каструлі" (на 100 грам)

  • Білки9.4 гр.
  • Жири11.4 гр.
  • Вуглеводи11 гр.
  • Калорії187 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

У цьому рецепті одним з основних інгредієнтів є біла квасоля. Але всі ми знаємо, що цей продукт потребує попередньої підготовки. Тому, в глибоку миску з холодною водою засипте квасолю і залиште на кілька годин, щоб вона трохи розм'якла.

Крок - 1
02

Далі глибоку каструлю відправте на вогонь і покладіть в неї заздалегідь вимиту, просушену і нарізану великими шматками яловичу вирізку.

Крок - 2
03

Тепер очистіть від лушпиння червону цибулю, поріжте на чотири частини і відправте в каструлю до м'яса. Додайте в ємність лаврове листя, ваніль і залийте все водою так, щоб повністю покрити м'ясо. Увімкніть вогонь і обсмажуйте м'ясо, помішуючи десь 15 хвилин.

Крок - 3
04

А самі поставте глибокий сотейник на плиту, налийте в нього рослинне масло і добре прогрійте. Закиньте в прогріте масло заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю.

Крок - 4
05

Обсмажуйте, постійно зромішуючи, до появи золотистого кольору. Потім додайте в сотейник до цибулі, заздалегідь змочену білу квасолю, залийте томатний соус (можна використовувати просто томатний сік), ретельно все перемішайте і доведіть до кипіння.

Крок - 5
06

Далі укладіть в сотейник попередньо обсмажену яловичину, додайте томатну пасту, добре все приперчив чорним меленим перцем, приправте паприкою і посоліть.

Крок - 6
07

Потім ретельно все перемішайте, накрийте кришкою і залиште страву варитися, періодично помішуючи, приблизно на годину.

Крок - 7
08

А самі помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Потім закиньте в киплячу олію заздалегідь натертий на самій дрібній тертці корінь імбиру і обсмажуйте, постійно мішаючи, близько 10 хвилин.

Крок - 8
09

Далі викладіть обсмажений імбир в каструлю зі стравою, що готується і, добре все перемішавши, залиште ще потомитися хвилин на 10.

Крок - 9
10

Потім вимкніть вогонь, дайте страві трохи настоятися і подавайте чанахи, приготований в каструлі до обіду.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Смажені рулетики з лаваша - покроковий рецепт, фото 1 Смажені рулетики з лаваша 135 8 3 з 5 - детальніше -
Суфле з желатином - покроковий рецепт, фото 1 Суфле з желатином 45 3 3 з 5 - детальніше -
Фруктові чіпси - покроковий рецепт, фото 1 Фруктові чіпси 55 1 2 з 5 - детальніше -
Печеня з яловичини в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Печеня з яловичини в духовці 55 3 3 з 5 - детальніше -