Укр
Рус
Самса Випічка Азербайджанська кухня

Самса з сиром

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

1161 - переглядів
50 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Самса з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Самса - це улюблена страва в багатьох країнах, тим більше її можна легко приготувати вдома, використовуючи листкове тісто і кілька інгредієнтів. Для вас зараз представляємо рецепт самси з сиром, який обов'язково порадує вас і ваших домочадців.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Самса з сиром" (на 100 грам)

  • Білки9.9 гр.
  • Жири16.8 гр.
  • Вуглеводи19.2 гр.
  • Калорії275 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Почніть приготування страви з підготовки начинки. Для цього в невелику миску засипте попередньо вимитий і дрібно нашаткований свіжий шпинат. Якщо є шпинат заморожений, то він теж може використовуватися, але обов'язково в розморожених вигляді.

Крок - 1
02

Далі в миску до подрібненого шпинату додайте сир фета і сир (краще, коли домашнього приготування і більш високої жирності).

Крок - 2
03

Тепер посипте вміст миски сухим орегано (можна використовувати інші улюблені приправи), додайте попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, свіжу цедру лимона.

Крок - 3
04

Далі добре посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем і перемішайте, до об'єднання всіх продуктів і утворення однорідної густої маси.

Крок - 4
05

Тепер займіться приготуванням самої страви. Приготуйте тісто, бажано, щоб воно було листкове. Якщо ж будете використовувати покупне, тоді викладіть готове тісто на присипаний борошном стіл, трохи розкачайте з допомогою кухонної качалки, а потім гострим ножем розділіть пласт на рівномірні квадрати.

Крок - 5
06

Далі викладіть підготовлену сирну начинку в середину кожного квадрата з тіста і акуратно скріпіть краї, сформувавши красиві заготовки трикутної форми. За допомогою вилки створіть невеликі надрізи на трикутнички з тіста, щоб надати їм більш красиву форму.

Крок - 6
07

Потім викладіть заготовки з тіста на попередньо застелений пергаментним папером деко, змастіть рясно кожну заздалегідь збитим яєчним жовтком, посипте кунжутним насінням і відправте в, попередньо розігріту до 180 градусів духовку, на 25-30 хвилин.

Крок - 7
08

Коли побачите, що випічка в духовці помітно піднялася і утворила золотистий відтінок, викладіть готову самсу з сиром на блюдо і поспішайте пригощати гостей або своїх близьких. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Курячі котлети - покроковий рецепт, фото 1 Курячі котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 40 5 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат новорічний з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Салат новорічний з куркою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Салат мімоза з курячою грудкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат мімоза з курячою грудкою 45 5 3 з 5 - детальніше -
Самса з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Самса з сиром 50 2 3 з 5 - детальніше -
Кетчуп на зиму сацебелі - покроковий рецепт, фото 1 Кетчуп на зиму сацебелі 40 1 2 з 5 - детальніше -