Яскрава представниця східної кухні - самса з листкового тіста - давним-давно є популярною стравою в наших краях і часто готується господинями в домашніх умовах. Самса - це такі невеликі пиріжки з різною начинкою (найчастіше це м'ясний фарш) трикутної форми. Хрусткі, ніжні, ароматні і дуже смачні. Такі ласощі розлітаються за лічені хвилини, подарувавши море задоволення. Вміти приготувати самсу повинна кожна господиня, тому якщо ви ще не пробували створити на своїй кухні це чудо-лакомство - то поспішіть це виправити. А наш рецепт самси з листкового тіста стане вам дуже до речі.
Приготувати самсу з листкового тіста - завдання не з складних, але багато господинь не наважуються зайнятися цією стравою. Насправді з цим завданням може впоратися навіть зовсім недосвідчені початківці господині. Тим більше, що сьогодні листкове тісто продається в будь-якому супермаркеті, і вам не потрібно морочитися з приготуванням його на своїй кухні, витрачати купу часу і зусиль. Тому купуємо в магазині упаковку листкового тіста і приступаємо до приготування самси. Оскільки листове тісто продається в замороженому вигляді, то залишаємо його розморожуватися природним шляхом, розклавши кожен лист окремо, щоб не злипалися.
А самі займемося приготуванням начинки. В якості начинки в даному рецепті використовуємо звичайно ж м'ясний фарш. Ви можете вибирати будь-який фарш, який доводиться вам до смаку. Отже, викладаємо фарш в миску. Потім чистимо від лушпиння цибулину, миємо, дрібно його нарізаємо і кидаємо до фаршу. Також рекомендуємо додати до фаршу варену картоплю, яку потрібно підготувати заздалегідь.
Картоплю натираємо на крупній тертці. Тепер солимо і перчимо до смаку вміст і ретельно перемішуємо до однорідності. М'ясна начинка готова.
Починаємо формувати наші пиріжки. Як правило, самсу готують у вигляді трикутничків, але можна додати їм і іншу форму. Лист тіста ріжемо на квадрати розміром приблизно 10 х 10 сантиметрів.
Потім на середину викладаємо начинку і закріплюємо краї по діагоналі, таким чином формуючи мішечок або конвертик. Краї потрібно дуже добре закріпити, щоб при випіканні вони не розлізлися.
Готовий конвертик краще перевернути краями вниз і трохи придавити. Таким чином формуємо кожен пиріжок і викладаємо їх на деко, який попередньо застилаємо пергаментним папером.
Після цього збиваємо куряче яйце і змащуємо їм наші пірожочки. В кінці посипаємо їх кунжутом і відправляємо в духовку випікатися приблизно 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Самса з листкового тіста виходить дуже красивою і апетитною на вигляд, рум'яна, ароматна. Смачна соковита начинка в поєднанні з хрустким тістом - це чудове рішення, коли хочеться порадувати близьких смачною домашньою випічкою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти