Укр
Рус
Самса Випічка Азербайджанська кухня

Самса з лаваша

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1192 - переглядів
75 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Самса з лаваша - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смачна і ситна самса з домашнього лаваша. Потрібно тільки приготувати овочеву начинку, акуратно її загорнути в приготований лаваш і обсмажити самсу в великій кількості рослинного масла.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Самса з лаваша " (на 100 грам)

  • Білки2.6 гр.
  • Жири33 гр.
  • Вуглеводи22.3 гр.
  • Калорії400 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У миску засипте просіяне борошно, потім додайте кукурудзяне, добре посоліть, залийте рослинне масло і руками трохи перемішайте все. Потім, поступово підливаючи в миску теплу воду, вимісіть густе однорідне тісто. Накрийте його кухонним рушником і відставте в тепле місце ненадовго.

Крок - 1
02

Далі викладіть готове тісто на стіл, розділіть його на невеликі частини і кожну частину за допомогою качалки постарайтеся розкачати як можна тонше. У вас повинні вийти тонкі круглі листи, які викладіть на спеціальну плоску сковорідку і запікайте (без масла) приблизно по 1-2 хвилини з кожного боку, до утворення, так званого лаваша.

Крок - 2
03

Готові тонкі лаваші охолодіть, а потім викладіть на обробну дошку, видаліть в них нерівні краї, а потім наріжте на довгі смужки, шириною близько 3-4 сантиметри. Відкладіть їх поки в сторону.

Крок - 3
04

А самі займіться приготуванням начинки для майбутньої випічки. Для цього у велику миску засипте заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нашатковану ріпчату або червону цибулю. Додайте попередньо очищену від шкірки і нарізану дрібними кубиками молоду моркву.

Крок - 4
05

Потім засипте в миску дрібно нашатковану, білокачанну капусту, подрібнений зелений перець чилі і заздалегідь ретельно вимиту і дрібно нарізану зелень петрушки.

Крок - 5
06

Рясно все посоліть, приправте червоним меленим перцем, порошком коріандру і насінням кмину. Далі засипте в миску гарам масала і ретельно руками все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Потім засипте ще до всіх інгредієнтів картопляні пластівці і ще раз гарненько все змішайте.

Крок - 6
07

Тепер з раніше підготовлених смужок з лаваша утворіть своєрідні конвертики, які акуратно наповніть підготовленою овочевою начинкою і ретельно закріпіть края, утворивши невеликі трикутні заготовки.

Крок - 7
08

Помістіть неглибоку каструлю на плиту, налийте в неї рослинне масло і закип'ятіть. Покладіть в киплячу олію підготовлені начинені трикутники і обсмажуйте, перевертаючи шумівкою з боку на бік.

Крок - 8
09

Готову самсу з лаваша викладіть на блюдо, посипте порошком коріандру або будь-якими іншими спеціями і подавайте гарячою до столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шашлик з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з яловичини 40 3 2 з 5 - детальніше -
Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 40 5 4 з 5 - детальніше -
Свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча печінка 35 3 2 з 5 - детальніше -
Цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з сьомгою 20 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паста болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Паста болоньєзе 40 4 3 з 5 - детальніше -
Коржі базлама - покроковий рецепт, фото 1 Коржі базлама 80 2 3 з 5 - детальніше -
Рогалики на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики на молоці 95 3 3 з 5 - детальніше -