Смачна і ситна самса з домашнього лаваша. Потрібно тільки приготувати овочеву начинку, акуратно її загорнути в приготований лаваш і обсмажити самсу в великій кількості рослинного масла.
У миску засипте просіяне борошно, потім додайте кукурудзяне, добре посоліть, залийте рослинне масло і руками трохи перемішайте все. Потім, поступово підливаючи в миску теплу воду, вимісіть густе однорідне тісто. Накрийте його кухонним рушником і відставте в тепле місце ненадовго.
Далі викладіть готове тісто на стіл, розділіть його на невеликі частини і кожну частину за допомогою качалки постарайтеся розкачати як можна тонше. У вас повинні вийти тонкі круглі листи, які викладіть на спеціальну плоску сковорідку і запікайте (без масла) приблизно по 1-2 хвилини з кожного боку, до утворення, так званого лаваша.
Готові тонкі лаваші охолодіть, а потім викладіть на обробну дошку, видаліть в них нерівні краї, а потім наріжте на довгі смужки, шириною близько 3-4 сантиметри. Відкладіть їх поки в сторону.
А самі займіться приготуванням начинки для майбутньої випічки. Для цього у велику миску засипте заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нашатковану ріпчату або червону цибулю. Додайте попередньо очищену від шкірки і нарізану дрібними кубиками молоду моркву.
Потім засипте в миску дрібно нашатковану, білокачанну капусту, подрібнений зелений перець чилі і заздалегідь ретельно вимиту і дрібно нарізану зелень петрушки.
Рясно все посоліть, приправте червоним меленим перцем, порошком коріандру і насінням кмину. Далі засипте в миску гарам масала і ретельно руками все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Потім засипте ще до всіх інгредієнтів картопляні пластівці і ще раз гарненько все змішайте.
Тепер з раніше підготовлених смужок з лаваша утворіть своєрідні конвертики, які акуратно наповніть підготовленою овочевою начинкою і ретельно закріпіть края, утворивши невеликі трикутні заготовки.
Помістіть неглибоку каструлю на плиту, налийте в неї рослинне масло і закип'ятіть. Покладіть в киплячу олію підготовлені начинені трикутники і обсмажуйте, перевертаючи шумівкою з боку на бік.
Готову самсу з лаваша викладіть на блюдо, посипте порошком коріандру або будь-якими іншими спеціями і подавайте гарячою до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти