Укр
Рус
Самса Випічка Азербайджанська кухня

Самса з куркою

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1297 - переглядів
85 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Самса з куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Найпопулярніша страва Середньої Азії, що полюбилася багатьом і в нашій країні - це самса, яку стали готувати і самостійно вдома. Тісто для самси може бути листковим або дріжджовим. Пропонуємо простий і швидкий рецепт самси з готового листкового тіста, вам потрібно тільки приготувати начинку з курячого м'яса, ароматних спецій і зелені.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Самса з куркою" (на 100 грам)

  • Білки9.8 гр.
  • Жири19 гр.
  • Вуглеводи16.8 гр.
  • Калорії282 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Так як тісто в рецепті використовується вже готове, основною і головною задачею залишається приготувати начинку. На плиту встановіть велику сковорідку. Налийте в неї рослинне масло і розігрійте на середньому вогні. На розігріту олію висипте зіру. Перемішайте, дайте підсмажитися кілька секунд, щоб збільшився її солодко-гострий смак і аромат з горіховими нотками.

Крок - 1
02

Потім додайте до зіри нарізану на дрібні кубики цибулю (попередньо очищену і помиту). Перемішайте і готуйте цибулю до прозорості.

Крок - 2
03

Куряче філе потрібно попередньо відварити до готовності в підсоленій воді. Остудіть його і розділіть на волокна або можете нарізати тонкими смужками. Надішліть куряче м'ясо на сковорідку до притушкованої цибулі з зірою.

Крок - 3
04

Коли курка вже на сковороді додайте туди пряних і ароматних спецій: чорний мелений перець, гарам-масала, чилі - перець, а також сіль. Підсмажте кілька хвилин, періодично перемішуючи.

Крок - 4
05

Тим часом сполосніть під проточною водою зелену цибулю і кинзу. Струсіть зайву вологу. Дрібно наріжте пір'я зеленої цибулі і відправте на сковороду.

Крок - 5
06

Також наріжте і зелень кінзи, висипаючи в сковороду. До складу начинки ще входить зелений гострий перець. Зріжте з нього хвостик, видаліть насіння і наріжте дрібними шматочками. Нарізаний перець перекладіть в сковороду до решти інгредієнтів.

Крок - 6
07

Ретельно перемішайте начинку. Готуйте кілька хвилин. Спробуйте на смак, по необхідності додайте солі. Готову начинку зніміть з плити і дайте повністю охолонути.

Крок - 7
08

Листкове тісто розкладіть на присипаній борошном робочій поверхні. Розкачайте його якомога тонко. Наріжте тісто на невеликі прямокутники.

Крок - 8
09

У центр кожного прямокутника укладіть начинку. За бажанням в начинку, безпосередньо в кожну самсу, можна додати кілька шматочків моцарелли. З'єднайте краї тіста в трикутник і сильно їх скріпіть, щоб під час смаження вони не розійшлися.

Крок - 9
10

Розігрійте у великій сковороді рослинне масло, його має бути стільки, щоб самса плавала в ньому. Підсмажуйте самсу з обох боків до утворення золотистої скоринки.

Крок - 10
11

Приготовану самсу з куркою викладайте на паперову серветку. Таким чином, папір вбере зайвий жир. Самсу подавайте гарячою. Смачного.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -
Печеня - покроковий рецепт, фото 1 Печеня 90 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сангрія - покроковий рецепт, фото 1 Сангрія 30 3 2 з 5 - детальніше -
Лагман по татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Лагман по татарськи 95 4 3 з 5 - детальніше -
Бургер з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Бургер з яловичиною 45 2 2 з 5 - детальніше -
Овочеве асорті в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Овочеве асорті в духовці 65 4 3 з 5 - детальніше -